Un elev din Craiova, trimis în judecată pentru ultraj şi conducerea unui autoturism fără permis. Minorul a lovit cu maşina un agent de poliţie

Un elev din Craiova, trimis în judecată pentru ultraj şi conducerea unui autoturism fără permis. Minorul a lovit cu maşina un agent de poliţie

Poliţistul a avut nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale

Minorul în vârstă de 16 ani a lovit cu maşina pe data de 22 ianuarie un agent de poliţie pe strada Bucura din Craiova. Băiatul a fost trimis în judecată pentru ultraj şi conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevul de 16 ani din Craiova a luat din casă din casă cheile maşinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Pe strada Bucura a dat nas în as cu echipaj de poliţie care i-au făcut semn să operască, însă a ignorat semnalele oamenilor legii şi şi-a continuat deplasarea.   

A lovit un agent de poliţie

Oamenii legii au încercat să blocheze maşina în trafic de băiatul de 16 ani, însă unul dintre poliţişti a fost lovit.
„Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat anchetatorii.

Elevul în vârstă de 16 ani a fost trimis pe data de 9 februarie în judecată pentru ultraj şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice făra a poseda permis de conducere. „Ţinând seama de mijlocul folosit, respectiv un autoturism aflat în deplasare, este de presupus că inculpatul a acceptat inclusiv producerea unor leziuni letale persoanei vătămate, care putea fi proiectată nu pe capotă, ci cu capul pe asfalt. În acest context, fapta constând în lovirea persoanei vătămate cu autoturismul aflat în deplasare întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. În speţă, fapta de tentativă de omor îmbracă forma agravantă a tentativei de omor calificat, dacă aceasta a fost comisă pentru a săvârşi sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni – conducere fără permis. În cazul de faţă, fapta de tentativă de omor intră în conţinutul laturii obiective a infracţiunii de ultraj, întrucât a fost comisă împotriva unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu“, au mai precizat procurorii doljeni.

Agentul de poliţie lovit cu maşina de elevul de 16 ani a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Dolj şi va fi înaintat către camera preliminară.
 

citeste totul despre: