Un bătrân din Dolj este mort în realitate, însă în acte este viu. Autorităţile i-au schimbat numele după moarte FOTO

Un bătrân din Dolj este mort în realitate, însă în acte este viu. Autorităţile i-au schimbat numele după moarte FOTO

Un bărbat din Dolj este mort în realitate, dar în acte este viu

Mircea Spătaru, de 74 de ani, din comuna doljeană Greceşti, a decedat în urmă cu trei săptămâni. Angajaţii Primăriei i-au eliberat familiei bătrânului un certificate de deces pe numele de Spătariu, însă nimeni nu şi-a dat seama că vor avea probleme din cauza numelui greşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia bătrânului susţin că din cauza unei litere strecurate greşit pe certificatul de deces nu au putut să primească ajutorul de înmormântare. De trei săptămâni bat drumul între Primăria comunei Greceşti şi Casa de Pensii Dolj, pentru a rezolva situaţia. „Nu am ridicat nici pensia pe luna februarie, nimic. A trăit toată viaţa cu numele de Spătaru, iar după moarte i-au schimbat numele în Spătariu. Tatăl meu este mort în realitate, dar în acte este viu. Doar în România poţi să păţeşti aşa ceva. Am încercat să rezolvăm situaţia, dar de trei săptămâni suntem purtaţi de la o insitituţie la alta, iar nimeni nu vrea să îşi asume greşeala“, a spus Cornelia Spătaru, fiica bătrânului.
 

Fiica bătrânului susţine că după moarte autorităţile i-au schimbat numele

 
Angajaţii Primăriei din comuna Greceşti au declarat că în registru bătrânul apare cu numele de Spătariu, însă la Evidenţa Populaţiei Dolj figurează cu numele de Spătaru. „În actul de aici, în exemplaru 2 este Spătariu, iar în cel de la Evidenţa Populaţiei este Spătaru. Fata a greşit că a mers la bază, la actul de naştere, aici a fost greşeala, dar nu este una iremediabilă“, a declarat Marcel Coreci, primarul comunei Greceşti.
 
Primarul comunei Greceşti susţine că situaţia va fi rezolvată, iar familia bătrânului va putea să primească ajutorul de înmormântare
 
Reprezentanţii Casei de Pensii Dolj nu pot elibera ajutorul de înmormântare cu un certificate de deces în care numele este scris greşit. Soţia bătrânului nu înţelege cum autorităţile i-au schimbat numele după moarte. „Pe soţul meu l-a chemat toată viaţa Spătaru, iar acum angajaţii primăriei susţin că de fapt a fost Spătariu. Păi 74 de ani nu au văzut că i-au trecut numele greşit pe certificatul de naştere? După moare s-au gândit ei că este Spătariu. Cine a greşit trebuie să remedieze problema“, a declarat Elena Spătaru, soţia bătrânului. 
 
       
 Bătrânul de 74 de ani este în mort în realitate, dar în acte este viu 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: