Un bărbat din Craiova a murit după o banală operaţie la amigdale. „I-a fost tăiată carotida”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SURSA FOTO Claudiu Dincă/ Arhiva personală
SURSA FOTO Claudiu Dincă/ Arhiva personală

Omul avea doar 40 de ani şi a mers la o clinică privată să se opereze pentru că la Spitalul de Urgenţă i s-a spus că nu se fac operaţii din cauza pandemiei. „Când  i s-a umflat gâtul, medicul i-a spus să pună o pungă cu gheaţă".

Povestea începe în urmă cu trei săptămâni când Claudiu Dincă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a fost diagnosticat cu amigdalită acută. Bărbatul a stat internat în spital 5 zile. 

„A fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei. Nu i s-a spus să meargă la un medic anume, ci doar să meargă la o clinică privată”, povesteşte fratele lui Claudiu Dincă.

Bărbatul a ales să meargă la clinica privată a doctoriţei Doina Vlăescu, iar intervenţia chirugicală a avut loc în ziua de 22 martie. 

„A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19,00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi. De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic", a mai povestit Adrian Dincă, fratele pacientului.

„I-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine"

După operaţie, Claudiu Dincă a început să se simtă din ce în ce mai rău. „Luni s-a operat şi vineri seara i s-a umflat gâtul foarte rău. A sunat-o pe doamna doctor Vlăescu, aceasta l-a chemat la clinica dumneaei, l-a văzut şi i-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii", a mai declarat familia. 

Bărbatul asta a făcut când a ajuns acasă, numai că punga cu gheaţă nu l-a ajutat deloc. În următoarea noapte omul a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112. 

Ce spun medicii de la Spitalul de Urgenţă din Craiova

Claudiu Dincă a ajuns iar la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar medicii de aici au reuşit iniţiat să-l stabilizeze. 

„A fost internat cu sângerare postamigdalectomie.  În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate nefavorabilă. Referitor la acuzaţia că medicii din  spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva. Precizez că medicul care l-a operat pe pacient nu este angajat al spitalului nostru”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Claudiu Dincă a decedat pe data de 1 aprilie. Imediat, familia a depus plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. „Trebuie să facem ceva. Fratele meu a murit cu zile. Nu trebuie să mai trăiască nimeni ceea ce trăim noi. Sistemul sanitar de la noi este o bătaie de joc", a mai declarat Adrian Dincă.

Medicul care l-a operat pe Claudiu Dincă: „A avut evoluţie postoperatorie normală"

Doctoriţa Doina Vlăescu a refuzat să stea de vorbă cu ziariştii. Aceasta a trimis un comunicat de presă în care confirmă că pacientul a fost operat în clinica sa privată, dar susţine că „nu au existat complicaţii în timpul intervenţiei sau postoperator". În acelaşi comunicat, se mai menţionează. 

„Pacientul a fost văzut la 5 zile după intervenţie, prezentând o evoluţie postoperatorie normală, şi fără a afirma sau prezenta sângerare locală".

Certificatul de deces confirmă suspiciunile familiei

Conform documentului eliberat de medicii legişti, după autopsie, cauzele decesului au fost următoarele:

1.Cauza directă (imediată): hemoragie internă 

2. Cauze antecedente: ruptură de arteră carodidă internă stânga

„Bănuiala noastră se confirmă. I-a fost tăiată carodida. De asta a sângerat atât de mult, de asta spunea fratele că erau agitaţi pe lângă el atunci când a fost operat. Dacă recunoşteau ce au făcut şi îl trimiteau imediat la spital si nu acasă, fratele meu acum trăia. Sper să se facă dreptate", a mai spus fratele lui Claudiu Dincă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea emoţionantă a româncei care a salvat sute de vieţi. Americanii i-au proiectat imaginea pe clădirile din Times Square, în New York

Cum ne hrănim atunci când ne tratăm acasă de COVID. „Din oră-n oră trebuie să mănânce ceva consistent“

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite