Ucigaşul tânărului de 19 ani din Craiova, condamnat la 14 ani de închisoare. Victima a murit încercând să îşi salveze cel mai bun prieten VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 19 ani a murit încercând să îşi salveze cel mai bun prieten
Tânărul de 19 ani a murit încercând să îşi salveze cel mai bun prieten

Robert Adrian Grigorie, în vârstă de 19 ani, din Craiova, a fost ucis în luna ianuarie, iar prietenul lui a ajuns la spital şi a fost operat. Criminalul a fost arestat, iar Tribunalul Dolj l-a condamnat la 14 ani de închisoare.

Autorul, un tânăr de 21 ani, din comuna doljeană Pleniţa, a fost arestat pentru omor şi lovire sau alte violenţe. 

Moartea numitului Grigorie Robert Adrian a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne urmare a unei plăgi toracice înjunghiate cu secţionarea venei pulmonare drepte. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure şi tăietoare-înţepătoare, iar între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Plaga tăiată înţepată toracică s-a putut produce prin lovire cu un corp tăietor-înţepător, posibil cuţit sau briceag cu lăţimea maximă a lamei de 1,7 cm şi lungime minimă a lamei de 6 cm“, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

Anchetatorii au stabilit că atacatorul şi prietenul lui Robert au avut un schimb dur de replici, iar apoi cearta a degenerat. Victima a murit încercând să îşi salveze cel mai bun prieten. Bogdan Nicolae Dosoftei a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la 14 ani de închisoare. Criminalul şi-a recunoscut fapta şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Sentinţa nu este defintivă şi poate să fie atacată la Curtea de Apel Craiova.

   

Tânărul de 19 ani a fost ucis cu sânge rece în plină stradăProcurorii au mai stabilit că atacatorul după ce şi-a înjunghiat victimele a mers în apartament s-a spălat pe mâini şi a ascuns arma. „Inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. 

După recepţionarea loviturii, Grigorie Robert Adrian a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de Buzatu Ionuţ Daniel şi Spiridon Spiridon Viorel, ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul acestuia.Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe str.Maramureşului, iar apoi inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei pe Paraschiv Costel. 

După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de ancheta“, se mai arată în referatul procurorilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite