Trei reţete cu usturoi care te vor ajuta să scapi imediat de răceală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Usturoiul este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune medicamente atunci când vrei să tratezi aşa numitele boli ale iernii. De aceea, este indicat ca în sezonul rece să consumăm zilnic doi căţei de usturoi.

Căţelul de usturoi, atunci când este zdrobit, eliberează alicină care, împreună cu alte ingrediente, ucide organisme dăunătoare cum ar fi viruşii şi bacteriile care cauzează răceli, gripă, infecţii ale urechilor şi altele asemenea. Iată trei reţete pe care le puteţi pregăti atunci când simţiţi primele simptome de răceală.

Ulei de usturoi

Într-un pahar de ulei de măsline se pune o căpăţână de usturoi pisată. Amestecul se pune într-un borcan de sticlă şi se ţine la frigider. Înainte de masă, se ia câte o linguriţă de ulei de usturoi amestecată cu o linguriţă de suc de lămâie. Ajută la desfundarea căilor nazale, la bronşite şi tuse. 

Supa de usturoi 

Se toacă 3-4 catei de usturoi şi se fierb in 250 ml de apa. Este un remediu vechi, care diminuează severitatea bolii. Supa trebuie consumată o singură dată pe zi. Ajută la eliminarea tuturor toxinelor din organism şi reduce febra. 

Maceratul de usturoi

Se zdrobesc opt căpăţâni de usturoi şi se pun într-un litru de apă rece în care am adăugat deja două linguri de frunze de pătrunjel tocat. Se lasă la macerat peste noapte într-un borcan din sticlă şi se consumă 2-3 linguri înainte de fiecare masă. Cu acest macerat se pot face şi frecţii pe spate sau se pot pune comprese călduţe pe tălpi. Este foarte eficient pentru tratarea gripei şi răcelii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite