Trei reţete delicioase cu leurdă, planta minune a primăverii. Cum se prepară rapid în combinaţie cu ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leurda, numită şi usturoiul sălbatic, este o plantă medicinală benefică pentru organism. În această perioadă, se găseşte din belşug în pieţe şi cu ea se pot pregăti tot felul de mâncăruri. Iată trei reţete cu această plantă pe care nemţii o numesc "planta mileniului trei".

Prima regulă atunci când cumpărăm frunze de leurdă este, bineînţeles, să le spălăm foarte bine. Putem prepara din ele fie un sos delicios, fie o salată sau putem să le combinăm cu ciuperci. Meniul va fi cu adevărat sănătos.

Sos de leurdă

Aveţi nevoie de două legături de leurdă pe care le spălaţi foarte bine şi le puneţi într-un blender. Adăugaţi şi o legătură de usturoi verde, puţin ulei de măsline, 3-4 linguri de smântână, sare şi mixaţi foarte bine. Veţi obţine un sos omogen pe care-l puteţi consuma lângă orice friptură.

Salată cu leurda

Aveţi nevoie de două legături de leurdă, câteva frunze de salată verde şi de macriş. Tăiaţi frunzele după mărimea dorită şi pregătiţi un dressing din ulei de măsline, pastă de roşii, muştar şi puţină apă. Puţeţi adăuda şi două ouă tari, tăiate cubuleţe.

Garnitură de leurdă şi ciuperci

Tocaţi 2 legături de ceapă verde, 2 legături de leurdă şi una de usturoi verde. Acestea se călesc în ulei de măsline şi puţină apă. Adăugaţi apoi 500-600 de grame de ciuperci, tăiate felii. Stingeţi cu un pahar de vin alb şi lăsaţi totul să fiarbă acoperit adăugând din când în când apă. Când ciupercile sunt bine făcute, puneţi sare după gust, piper ş pătrunjel tocat mărunt. Garnitura este gata.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite