Sute de pomi plantaţi de elevii unei şcoli, tăiaţi noaptea cu toporul. „Este o catastrofă! Se vede că au vrut doar să facă rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au plantat sute de pomi în luna martie FOTO Facebook / Neaţu Dumitru
Copiii au plantat sute de pomi în luna martie FOTO Facebook / Neaţu Dumitru

Aproape 500 de puieţi de plop euramerican au fost plantaţi în luna martie pe un teren ce aparţine Romsilva. Zeci de copii de la Şcoala Generală Piscu Vechi au participat la acţiune. În urmă cu câteva nopţi, însă, persoane încă neidentificate au tăiat toţi puieţii. Revoltat, un inginer de la Regia Naţională a Pădurilor a arătat pe contul său de socializare dezastrul şi cere pedepsirea vinovaţilor.

Totul s-a întâmplat în localitatea doljeană Piscu Vechi, unde pe o suprafaţă de aproape un hectar, în luna martie, copiii de la Şcoala Generală şi angajaţii Romsilva au plantat aproape 500 de puieţi euramericani. Trei luni mai târziu, însă, pomii au fost retezaţi cu un topor.

"Este o catastrofă. Cum poţi să tai cu toporul, probabil, sute de puieţi? I-au luat la rând şi i-au tăiat, pur şi simplu, de la mijloc. Se vede că au făcut-o doar să facă rău", a declarat Dumitru Neaţu, inginer la Regia Naţională a Pădurilor.

Poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal şi încearcă să-i identifice pe făptaşi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite