Stresul conduce la dezechilibru emoţional şi la apariţia coşmarurilor şi anxietăţii. Cum putem scăpa de aceste stări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarurile şi anxietatea sunt provocările psihologice cu care se confruntă tot mai multe persoane. Aceste stări pot fi evitate învăţând cum să ne controlăm mintea şi să ne păstrăm echilibrul zi de zi.

Psihologii susţin că din cauza incertitudinii asupra viitorului putem ajunge la un dezechilbru emoţional, iar din această cauză apar coşmarurile şi anxietatea.

„Dacă nu reuşim să îndepărtăm o mare parte din probleme aceste ne vor copleşi, iar starea noastră de sănătate va avea de suferit. Este bine să ştim că din cauza stresului pot apărea grave probleme de sănătate. Simptomele stresului variază întotdeauna de la o persoană la alta, însă manifestările comune sunt următoarele: tulburări de somn, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, tulburări gastrointestinale. Toate aceste simptome pot duce la un cerc vicios de manifestări nesănătoase (coşmaruri, anxietate)“, a spus psihologul Virgil Toma.

Cum putem scăpa de coşmaruri şi anxietate:

-Pictatul şi scris ne ajută să ne deconectăm şi ne oferă o stare de bine. Un pahar de vin şi o muzică bun o să destindă cu siguranţă atmosfera.

-Exerciţile fizice ne ajută să ieşim din starea de anxietate. Orice activitate care ne face plăcere este binevenită.

-Plimbările în aer liber ne alimentează cu o stare de bine şi ne ajută să ieşim din starea de stres. 

-Întotdeauna poveştile altor oameni ne scot din starea de stres şi ne fac să uităm de problemele pe care le avem.

Medicii au mai precizat că în momentul în care ne confruntăm cu anxietate şi coşmaruri ar fi bine să recurgem la o dietă ehilibrată. Consumul de alimente bogate în calciu, fosfor şi magneziu ne ajută la eliminarea stresului. „Vitamina B ne ajută întotdeauna în lupta cu stresul şi anxietatea. Este bine să evităm consumul de băuturi cofeinizate. O cantitate mare de cofeină declanşează insomnii“, a spus Liliana Nedelcu, medic de familie.

Medicii au mai declarat că pentru a evita stresul este indicat să nu ne suprasolicităm. În momentul în care lucrăm între 12-14 ore pe zi este bine să ştim că nivelul de stres creşte inevitabil. Este indicat să ştim care sunt limitele noastre, iar în momentul în care simţim că apare oboseala să ne facem timp pentru relaxare. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite