Singura fată pilot de curse din România, acceptată în Formula 4. „Acum sunt mai încrezătoare în visul meu: Formula 1“

Singura fată pilot de curse din România, acceptată în Formula 4. „Acum sunt mai încrezătoare în visul meu: Formula 1“

Alexandra Marinescu este prima fată pilot din România FOTO 4tuning.ro

Craioveanca Alexandra Marinescu este singura adolescentă pilot de curse din România şi este multiplă campioană la karting. Tânăra a reuşit să facă saltul la Formula 4, iar acum visează să ajungă în Formula 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra Marinescu are doar 16 ani, dar o experienţă destul de mare în ceea ce priveşte competiţiile auto. Este singura fată pilot din România, iar acum a reuşit să facă saltul de la karting la Formula 4. Olteanca a făcut în anul 2014 un stagiu în SUA, la Skip Barber School, iar acum vrea să îşi continue cariera în Formula 4 (o competiţie internaţională rezervată piloţilor tineri).

„Odată ce m-am văzut în Formula 4 am început să fiu mai încrezătoare în visul meu de a ajunge în Formula 1. În decembrie anul trecut am făcut primul test cu Formula 4 şi m-a ajutat foarte mult că eram cât de cât obişnuită cu monoposturi, dar este foarte diferită maşina. Obiectivul meu este top 5, dar o să fie destul de greu având în vedere bugetul limitat şi faptul că am avut pauză“, a spus prima fată pilot din România.
 
 
Alexandra Marinescu a făcut saltul de la karting la Formula4.
 
Prima fată pilot din România imediat după ce şi-a început cariera în karting a început să participe la cursuri peste Ocean, în cadrul Skip Barber School, o competiţie în care s-au format numeroşi piloţi care acum concurează în competiţii de top din America. 
 
Pentru a putea fi prezentă la fiecare competiţie, Alexandra Marinescu are nevoie de sprijin financiar. Pentru un sezon complet are nevoie de suma de 150.000 de euro.
 
Alexandra Marinescu la bordul unui monopost
 
Prima fată pilot din România a ieşit în anul 2011 vicecampioană naţională, iar la finalul aceluiaşi an a terminat pe locul 5 din 90 de piloţi la WSK Final Cup.
 
 
Prima fată pilot din România vrea să ajungă în Formula1
 
Olteanca în vârstă de 16 ani vrea să câştige campionatul şi, după aceea, probabil GP2, IndyCar şi poate Formula 1.Pentru a putea participa la toate competiţiile a fost demarată o campanie de strângere de fonduri, iar cei care doresc să o ajute pe Alexandra Marinescu să ajungă prima fată pilot din România o pot face pe saitul: generosity.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: