Senzaţia de foame sau sete poate ascunde boli grave

Senzaţia de foame sau sete poate ascunde boli grave

Ce boli ascunde senzaţia de fome şi sete Foto: Arhiva

Senzaţia de foame sau de sete poate ascunde boli grave. De aceea, dacă vedem că aceste două simptome persistă în fiecare zi fără motiv este indicat să mergem la un medic specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii susţin că în momentul în care organismul are parte de un echilbru din toate punctele de vedere cu siguranţă nu putem discuta despre probleme de sănătate.

„În momentul în care vorbim despre o alimentaţie corespunzătoare atunci este bine să ştim că organismul se poate hrăni din rezervele de substanţe nutritite câteva luni bune. Foame ne oferă întotdeauna o senzaţie de nelinişte, de oboseală, durere de cap, însă dacă reuşim să învăţăm să avem mese regulate putem evita această senzaţie şi vom observa că imediat o să apară apetitul. Este bine să ştim cât şi ce trebuie să mâncăm zilnic, iar astfel cu siguranţă vom scăpa de problemele de sănătate. Niciodată nu trebuie să ne înfometăm, pentru că pot apărea imediat durerile de stomac, iar de aici la o gastrită sau un ulcer nu este decât un pas“, a spus Iulian Marcu, medic de familie.
 
Ce boli poate ascunde senzaţia de foame:
 
- Distrugerea centrului de foame provoacă pierderea apetitului şi scăderea imediat în greutate. O astfel de senzaţie apare în cazul acţiunii scăzute a tiroidei.
 
- Senzaţia de foame în combinaţie cu problemele psihice poate să ducă foarte uşor la anorexie.
 
Medicii au mai precizat că este bine să ne punem un semn de întrebare în momentul în care apare tot mai des şi senzaţia de sete. O astfel de creştere o găsim la persoanele cu diabet insipid. „Setea se manifestă prin senzaţia de gură uscată şi apare atunci când s-a pierdut o cantitate de apă de 0, 5% din greutatea corporală. În momentul în care senzaţia de sete apare tot mai des este indicat să mergem la un medic specialist şi să cerem un set de analize complet. Poate semnala existenţa unei hemoragii, a unui diabet zaharat, epuizării fizice, deshidratării sau a unor afecţiuni psihiatrice“, a mai precizat Iulian Marcu, medic de familie.
 
   
 
citeste totul despre: