Secetă puternică în judeţul Dolj. Culturile s-au uscat pe câmp, iar fermierii speră să scoată 50% din recoltă

Secetă puternică în judeţul Dolj. Culturile s-au uscat pe câmp, iar fermierii speră să scoată 50% din recoltă

Peste 11.000 de hectare din Dolj au fost distruse din cauza secetei

Fermierii din judeţul Dolj sunt conştienţi că îi pândeşte falimentul anul acesta din cauza secetei. Culturile de porumb s-a uscat pe câmp, iar de 50% din producţie s-a ales praful.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 11.000 de hectare de teren din judeţul Dolj au fost compromise anul acesta din cauza lipsei precipitaţilor. „Au fost afectate de secetă 4.200 de hectare de porumb, 3.700 de floarea-soarelui, 130 de hectare de legume în câmp, dar şi lucernă, sorg, plante furajere şi alte culturi. Cele mai mari probleme sunt pe zona nisipuriloîn localităţile Bratovoieşti, Teasc, Sadova, Rojişte, Bechet“, a spus Ovidiu Obleagă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dolj.
 
Fermierii din Dolj susţin că anul acesta din cauza secetei îi pândeşte falimentul. „Sper ca măcar 50% din producţia de porumb să mai fie bună. A fost un an secetos, iar noi micii fermieri am stat din nou la mila cerului. Cum nu a plouat de săptămâni bune, culturile s-au distrus. Fără un sistem de irigaţii noi agricultorii suntem pierduţi“, a povestit un agricultor din Rojişte.
 
  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările