Scandal la uşa managerului Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Aţi chemat paza ca să ce? Ajunge cu sfidarea“

Scandal la uşa managerului Spitalului de Urgenţă din Craiova: „Aţi chemat paza ca să ce? Ajunge cu sfidarea“

Salariaţii Spitalului de Urgenţă, împiedicaţi să intre în biroul managerului

Asistentele şi infirmierele de la Spitalul de Urgenţă din Craiova au declanşat un protest spontan în faţa unităţii sanitare, nemulţumite că nu au primit voucherele de vacanţă în acest an. Ulterior, angajaţii spitalului au reclamat că în saloane este frig şi că de multe ori nu au medicamente pentru pacienţi.

Aproximativ 150 de angajaţi au ieşit în faţa unităţii medicale, nemulţumiţi că nu au primit voucherele de vacanţă.
Angajaţii s-au plâns şi de frigul din spital pe care zilnic trebuie să-l îndure, reclamând şi ipsa multor medicamente.
 
Iniţial, oamenii au protestat în faţa spitalului, dar când au auzit că managerul nu poate vorbi cu ei imediat, pentru că este într-o şedinţă, s-au înfuriat şi au intrat în incinta unităţii sanitare, hotărâţi să meargă peste manager, în birou. Protestatarii au fost însă opriţi de agenţii de pază.
 
„Aţi chemat paza ca să ce? Ajunge cu sfidarea! Nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare. Aveţi curajul să veniţi în faţa noastră să ne spuneţi de ce ne încălcaţi drepturile”, au strigat salariaţii la uşa managerului.
 
„Este bătaie de joc. Pacientul este primul care are de suferit din această cauză. Aprovizionarea cu medicamente este deficitară, aprovizionarea cu materiale sanitare este deficitară, în spital nu este căldură, lucru foarte grav pentru că avem nou-născuţi, avem copii până în 12 ani şi nu mai vorbesc de adulţi care tremură şi în sălile de operaţii şi fac frisoane pe masa de operaţii. Drepturile noastre sunt încălcate, nimeni nu vorbeşte cu noi”, a declarat Ion Cotojman.
 
Angajaţii au stat la uşa managerului aproape două ore, timp în care au scandat în repetate rânduri ”demisia”. 
 
„Spitalul a avut cheltuieli neprevăzute, banii au existat pentru vouchere, dar au fost redistribuiţi pentru achiziţionarea unor aparate medicale extrem de importante în spital, cele vechi nu mai funcţionau de vreo 10 ani. Spitalul nostru nu mai avea tomograf de peste 10 ani. Conducerea spitalului a considerat că aceste achiziţii sunt mai importante. Legat de căldură, se lucrează de la începutul anului la instalaţiile de căldură, majoritatea au fost reparate şi în 2 săptămâmni spitalul va avea căldură. Legat de medicamente, spitalul decontează dacă nu are tratamentul necesar pe timpul spitalizării”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
 
Perssonalul medical a anunţat că în cazul în care angajaţii nu vor primi voucherele de vacanţă promise prin lege, vor da spitalul în judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: