Scandal pe posturile pentru suplinitori: „Am 8,10 la examen, iar postul la care aveam dreptul e ocupat de cineva cu 6,60“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară din Dolj i-a ameninţat ieri, în şedinţă publică,  pe inspectorii şcolari, că îi va acţiona în judecată, pe motiv că au nedreptăţit-o la repartizarea posturilor. Ionela Cristina Chelu a reclamat că a fost lăsată fără catedră întreagă în favoarea unui candidat cu o notă mult mai mică.

Tânăra  a povestit că în şedinţa publică a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj  din 25 august nu a fost anunţat postul vacant de la Şcoala cu clasele I-VIII Gherceşti.

„Am luat 8,10 la română în vară, iar la şcoala din Gherceşti a fost repartizată o persoană cu 6,60. În şedinţa de pe 25 august mi-au zis că nu au ce să-mi dea mai aproape de Craiova. Am avut de ales între Moţăţei, Calafat, Botoşeşti Paia unde erau 18 ore, dar nu-mi permit financiar să merg aşa departe şi am ales Giurgiţa, cu 12 ore. Pe 29 am aflat de postul complet de la Gherceşti, care e la 15 kilometri de Craiova, şi că pe el este altcineva“, a declarat Ionela Cristina Chelu.

Acest post apare înregistrat la ISJ Dolj pe 25 august.

 „În fiecare seară, după fiecare şedinţă publică, am introdus în baza naţională posturile înregistrate la inspectorat. De aceea postul nu a apărut în şedinţa de pe 25. Cei care au venit după, l-au solicitat, dar i-am recomandat să facă o contestaţie şi dacă se dovedeşte că are dreptate, îl va primi“, a spus Alexandrina Năstase, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.

Ionela Cristina Chelu a depus contestaţie la Inspectoratul Şcolar Dolj şi a cerut ca postul de la Şcoala Gherceşti să îi fie repartizat.

Cristina Chelu mai spune că atunci când a aflat de post şi a vrut să renunţe la orele de la Giurgiţa i s-a spus că nu se poate. „Doamna Mihaela Jianu mi-a zis că este un ordin al ministrului Funeriu în acest sens“, a completat tânăra. Inspectoarea a explicat că: „Potrivit aplicaţiei ministerului un candidat nu poate fi repartizat pe mai mult de 20 de ore. Dacă îi dădeam cele 18 ore apărute ulterior, aplicaţia mi-o invalida. Dacă refuza orele de la Giurgiţa, aşa cum au făcut şi alţii, atunci se putea. Altă variantă era să nu dau nimănui catedra“.

Multe cadre didactice au mai reclamat ieri că le-au fost date ore în şedinţele anterioare, iar când au mers la şcoală au constata că nu existau acele ore.

„Am soluţionat deja problema apărută la Colegiul Neniţescu, unde s-a pierdut din vedere că pe catedra directorului era detaşat un titular care fusese restructurat, iar persoanei care primise completare de normă acolo i-au fost deja date ore la Matei Basarab“, a precizat Alexandrina Năstase.

Peste 90% dintre profesorii din Dolj sunt titulari. Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general, a precizat că este judeţul cu posturi puţine şi cu solicitări foarte multe.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite