Revoltă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Trei deţinuţi au fost răniţi

Revoltă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Trei deţinuţi au fost răniţi

Revoltă la penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova

Şapte deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova s-au revoltat şi au incendiat saltelele, au spart geamurile şi obiectele sanitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deţinuţii au contestat programul de difuzare a semnalului TV care se opreşte după ora 23.00. Nemulţumiţi că nu se ţine cont de părerea lor au incendiat saltelele, au spart geamurile şi obiecte sanitare. „Au perturbat liniştea cu ţipete cu înjurături. Au dat foc la o saltea“, a declarat  Radu Şchiopu, lider Sindicatul Solidaritatea Penitenciarul Craiova.

Trei deţinuţi au ajuns la infirmerie cu răni şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Trei deţinuţi  au distrus bunurile aflate in camera de deţinere,  antrenând în aceasta formă de protest şi alte patru persoane din cadrul secţiei de deţinere în care sunt cazaţi. Aceştia au contestat programul de difuzare a semnalului TV, luni-vineri până la 23, sâmbăta până la ora 24, iar duminica până la ora 23“, au precizat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova fac cercetări în acest caz pentru distrugere, abuz în serviciu, ultraj.

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova a mai avut loc în anul 2010 un astfel de incident. Mai mulţi angajaţi din grupa de intervenţie au fost bătuţi de doi deţinuţi.
    
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările