Reţea specializată prin metoda accidentul, destructurată. Felul cum acţionau doi bărbaţi aflaţi în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei bătrâni din Craiova au fost înşelaţi prin metoda accidentul Foto: Arhiva
Trei bătrâni din Craiova au fost înşelaţi prin metoda accidentul Foto: Arhiva

Aflaţi după gratii la Penitenciarul Colibaşi, doi bărbaţi au continuat să încalce legea. Ajutaţi de o femeie din Dolj aflată în libertate, au câştigat cu uşurinţă zeci de mii de lei, prin metoda accidentul.

Deţinuţii îşi sunau victimele din spatele gratiilor şi le anunţau că un membru al familiei a fost implicat într-un accident grav de circulaţie. Pentru a scăpa basma curată le cerau sume cuprinse între 12.000 de lei şi 40.000 de lei. Banii erau ridicaţi de o femeie din comuna doljeană Melineşti. 

Trei bătrâni din Craiova au căzut în plasa deţinuţilor. Oamenii legii au efectuat ieri trei percheziţii la Penitenciarul Colibaşi, Spitalul Penitenciar Colobaşi, dar şi în municipiul Piteşti. „Au fost ridicate mai multe înscrisuri, cartele telefonice, dar şi telefoane mobile folosite la comiterea faptelor. Din investigaţiile poliţiştilor, în sarcina celor trei suspecţi, s-a reţinut săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, prin metoda „accidentul “. Trei persoane din Craiova au fost înşelate în perioada 31.12.2015-03.01.2016, cu sume de 12.000, 27.000, respectiv 40.000 lei“, a  spsu Amelia Barbu, purtătorul de cuvântt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Sfaturile poliţiştilor în astfel de cazuri:

-Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

-În cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, să solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei.

-Pentru a împiedica "documentarea" hoţilor despre familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător: "Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite