Reacţia dură a bunicului Luizei când a aflat că a fost „ascultat“. „E inuman! În loc să-mi caute copilul îmi plantau microfoane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a avut o reacţie dură la informaţia că a fost „supravegheat tehnic“
Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a avut o reacţie dură la informaţia că a fost „supravegheat tehnic“

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, a declarat, luni, după ce a fost informat că a fost „supravegheat tehnic“ în dosarul privind dispariţia nepoatei sale, că procurorii, în loc să-i caute copilul, i-au „plantat microfoane prin casă“.

„E inuman ce au făcut. În loc să-mi caute copilul, ei îmi plantau mie microfoane în casă“, a afirmat bunicul Luizei.

Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, din satul Radomir, comuna doljeană Dioşti, a anunţat, luni, că a fost informat, printr-o adresă a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că a fost supravegheat.

„În baza art. 145 din C.p.p, vă aducem la cunoştinţă că faţă de dumneavoastră au fost luate măsurile de supraveghere tehnică prevăzute de art. 138 alin. 1 lit. a, c,d şi e dij Cp.p. În dosarul cu nr de mai sus , rechizitoriul a fost întocmit la data de 10.01.2020“, se arată în adresa primită de Iordache.

„Eu cred că atunci când au zis că vin să caute indicii, când au căutat prin hainele Luizei, atunci au făcut asta“, a susţinut bunicul Luizei.

Acesta mai spune că a citit pasaje din rechizitoriu, dar nu a putut să-l parcurgă pe tot.

“E plin de lucruri obscene la adresa copilului meu. Cum au putut sa facă asta? Domnii procurori nu au copii?”, a declarat supărat bunicul Luizei Melencu.

Dosarul crimelor din Caracal a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în urmă cu aproape o săptămână, la scurt timp apărând în spaţiul public şi pasaje din rechizitoriu, unele greu de „digerat“, după cum spune şi bunicul Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă. Bărbatul de 66 ani, din Caracal, a recunoscut iniţial că le-a omorât pe Luiza Melencu, dispărută în 14 aprilie 2019, de pe o stradă din Caracal, şi pe Alexandra Măceşanu, fata care a reuşit, la o zi de la răpire, în 25 iulie 2019, să sune la 112. De-abia din acel moment au fost reluate cercetările şi în cazul dispariţiei Luizei Melencu.

Ulterior, aproape de momentul trimiterii dosarului în judecată, inculpatul Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţia şi a spus că Luiza Melencu, pe care a luat-o la ocazie, dar pe care a dus-o acasă şi a violat-o mai multe zile, ar fi fost răpită din casa sa.

Pe de altă parte, familia fetei, şi în special bunicul acesteia, Stelian Iordache, a acuzat constant că procurorii care s-au ocupat iniţial de dosarul de lipsire de libertate deschis în cazul dispariţiei Luizei a fost prost instrumentat, procurorii suspectându-l chiar pe bunic că ar avea legătură cu dispariţia. De aici şi revolta lui Stelian Iordache în momentul înştiinţării că a fost supravegheat cu mijloace specifice. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite