Protest al romilor din Craiova: „Vreţi să muncim sau să începem şi noi să furăm?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de romi s-au strâns sâmbătă, 16 mai, în faţa târgului de săptămână second-hand din Craiova nemulţumiţi că autorităţile nu permit deschiderea locaţiei nici după data de 15 mai. Oamenii spun că vânzarea produselor "la mâna a doua" este singura lor sursă de venit.

Cu greu administratorii târgului de săptâmână din cartierul craiovean 1 Mai au reuşit să-i ţină în afara porţilor pe romii care au venit să protesteze împotriva deciziei de a nu se deschide locaţia nici după două luni de la închiderea activităţii.

Imagine indisponibilă

Peste 50 de comercianţi s-au strâns în faţa tarabelor şi au ameninţat că vor intra cu forţa dacă nu vor găsi înţelegere la autorităţi. "Noi vrem să muncim. Atât cerem. De ce oate pieţele din Craiova au fost mereu deschise şi a noastră nu? Muncim în aer liber, care e problema?", au întrebat oamenii.

Romii au recunoscut că până acum au stat acasă şi nu au făcut scandal pentru că au convinşi de cei care-i conduc. "Liderii noştri au zis să stăm cuminţi că se rezolvă. Nu s-a rezolvat nimic. Vreţi să muncim sau să începem şi noi să furăm? Deschideţi Târgul! Nu mai avem bani pentru mâncare, cu ce plătim facturile?", au strigat protestatrii.

Romeo Tiberiade, liderul romilor care-şidesfăşoară în Târgul de săptămână, le-a scis oamenilor pe facebook că se caută soluţii pentru rezolvarea problemei. "Ridicarea stării de urgenţă nu înseamnă dispariţia virusului. Îi rog pe comercianţii romi din zonele second-hand ale târgului din strada Dimitrie Gerota să îşi păstreze calmul şi să dea dovadă de înţelegere a situaţiei, ca şi până acum. Primăria, Consiliul Local şi S.C. Pieţe şi Târguri caută soluţii pentru reluarea activităţii.

Deocamdată nu sunt deschise nici mall-urile. Târgul va intra într-un proces de igienizare, astfel încât să fie asigurate condiţiile de sănătate.

Momentan, la târg ar fi o aglomerare periculoasă comercianţi-clienţi. Se caută cele mai bune soluţii.

Ştiu că mai puteţi avea răbdare, pentru că mereu aţi dovedit că sunteţi oameni care respectă regulile", a scris Tiberiade pe pagina sa de socializare. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite