20 de ani de puşcărie pentru elevul care l-a ucis pe bulibaşa romilor, la comanda fiului acestuia. Tânărul l-a omorât pentru 50.000 de euro

20 de ani de puşcărie pentru elevul care l-a ucis pe bulibaşa romilor, la comanda fiului acestuia. Tânărul l-a omorât pentru 50.000 de euro

Daniel Marius Burican l-a ucis pe bulibaşa romilor din Cârcea la comanda fiului său

Daniel Marius Burican, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Cerăt, este acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat. Tânărul l-a ucis anul trecut în noaptea de 15 spre 16 august 2014 pe bulibaşa romilor din Cârcea la comanda fiului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevul a povestit în faţa anchetatorilor că pentru suma de 50.000 de euro a fost de acord să comită asasinatul. Daniel Mariu Burican a fost trimis în judecată pentru omor calificat, iar magistraţii Tribunalului Dolj au amânat procesul pentru data de 28 mai. Alături de criminal mai sunt judecaţi pentru aceeaşi infracţiune şi Adrian Buţu şi Alexandru Iovan.

Procesul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 29 mai. Elevul care l-a ucis pe cel mai bogat ţigan din Cârcea a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare, Alexandru Iovan a primit tot 20 de ani d eînchisoare, iar Adrian Buţu a fost condamnat la 15 ani de închisoare. 

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ucis la comanda fiului său

Fiul adoptiv al celui mai bogat ţigan din comuna Cârcea a apelat la ajutorul unui prieten cu doi ani mai mare, iar împreună l-au convins pe un al treilea să comită teribila crimă.

Daniel Marius Burica, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Cerăt, le-a povestit procurorilor că pentru suma de 50.000 de euro a fost de acord să comită asasinatul la comandă.

Adrian Buţu le-a povestit anchetatorilor că avea datorii mari, iar din această cauză a pus la cale asasinatul. Relaţiile dintre cel mai bogat ţigan din Cârcea şi fiul său adoptive erau tensionate în ultima perioadă.    

Criminalul dat de gol de convorbirle telefonice

Anchetatorii au cerut interceptarea interceptarea telefoanelor mobile ale inculpaţilor. Elevul care l-a asasinat la comandă pe cel mai bogat ţigan din Cârcea discuta cu o persoană  despre o faptă gravă. „Bă, tată, dacă ţi-aş explica cred că m-ai scoate de la prieteni, eşti nebun la cap! Sau dacă ţi-aş arăta. Dar n-ai crede, eşti nebun la cap, aşa ceva! Deci, jur că n-ai crede! Şi, oricum, n-aş putea să-ţi spun că e chestia de viaţă şi de moarte, eşti nebun la cap!“, îi spunea Marius Burican unei persoane. „E greu, că cine ştie cum se scapă gura la chestia aia, mânca-ţi-aş… şi dacă s-a scăpat e…e beleaua cât! Ce beleaua cât casa, bă! Ce casă! Ce bloc, bă! Ce Burj al-Arab ăla mă, sau cum îl cheamă, mă…! Nu ştiu cât e beleaua de mare. E mare, tată! Cât Turnu’ Eiffel, cât… mai mare. Cât Palatul Buckingham!“, spunea  acesta într-o altă convorbire telefonică.

Pe data de 10 septembrie 2014 la locuinţele inculpaţilor au avut loc percheziţii. Acasă la Marius Daniel Burican au fost găsite hainele purtate atunci când a comis crima, dar şi cuţitul cu care l-a ucis pe Nelu Buţu. Pe haine, criminaliştii au descoperit şi sângele a două persoane: ale criminalului, dar şi ale victimei.
 
 

citeste totul despre: