Proiect de 17 milioane de euro la Aeroportul din Bănie. Vezi ce vor să facă autorităţile cu banii!

Proiect de 17 milioane de euro la Aeroportul din Bănie. Vezi ce vor să facă autorităţile cu banii!

În aeroportul din Bănie s-au investit deja câteva milioane de euro, bani de la bugetul Consiliului Judeţean. Foto: Arhivă

Aeroportul din Bănie va intra într-o nouă etapă de modernizare, de data aceasta cu bani europeni. După ce au investit câteva milioane de euro în reabilitarea clădirii aeroportului şi a spaţiilor verzi, autorităţile judeţene vor să obţină bani pentru reabilitarea pistei de decolare-aterizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport şi va avea o valoare estimată la 17 milioane de euro, aşa cum reiese din studiul de fezabilitate întocmit. Lucrările vor viza înlocuirea dalelor fisurate, frezarea suprafeţei de mişcare şi turnarea de covor asfaltic pe pista de aterizare-decolare şi platforma de îmbarcare-debarcare, precum şi extinderea acesteia din urmă cu 16000 de metri pătraţi, realizarea unui nou sistem de balizaj şi a unui punct Trafo.
Aleşii judeţeni vor decide în şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean dacă vor aproba suplimentarea cu 220.000 de lei a bugetului judeţean pentru realizare proiectului tehnic al investiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările