Profesorii, furioşi pe ministrul Educaţiei care i-a acuzat că din cauza lor elevii se meditează: „Serios? De unde ştii?“

Profesorii, furioşi pe ministrul Educaţiei care i-a acuzat că din cauza lor elevii se meditează: „Serios? De unde ştii?“

Profesorii au reacţionat dur după ce ministrul Sorin Câmpeanu a dat vina pe cadrele didactice pentru cheltuielile părinţilor cu meditaţiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Când fiecare profesor din România şi fiecare şcoală îşi vor face datoria la fel de bine faţă de elev, atunci nu ar trebui să mai fie nevoie de meditaţii", a fost declaraţia ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, la B1TV. 
 
Declaraţie care a stârnit numeroase comentarii, mai ales pe grupul "Profesori şi Părinţi. Împreună pentru Educaţie".
 
Redăm mai jos doar câteva dintre reacţiile dascălilor.
 
"Aşa e, stimabile!!! Nu ne facem datoria şi, sincer, e greu să fii şi cadru didactic, dădaca, îngrijitoare, responsabil de termometru, de lapte şi corn, să fii gardian între copii, informatician, consilier, psiholog pentru copii, uneori şi psiholog pentru părinţi şi câte şi mai câte, ca să nu mai zic că nici nu ai cu ce şi, uneori, nici cu cine (dar asta e o altă poveste), ...dar d-voastră ştiţi prea bine că doar sunteţi ministru şi vă faceţi treaba al dracului de bine!!!!", a scris Ioana-Alina Koncz, profesor în Alba Iulia.
 
"Mai deunăzi spuneaţi că aţi mers prin şcoli şi nu aţi găsit de nici unele. Nu tu laboratoare, nu tu ateliere, nu tu baze sportive, nu tu alte dotări. Tot mai deunăzi spuneaţi că meditaţiile sunt ceva normal. Acum, scuzaţi, ce vă veni? Aţi primit vreo „indicaţie”, ceva, să denigraţi profesorii?", a scris indignat şi Spiridon Tudor, profesor în Craiova.
 
"Eşti mai mult jurnalist decât ministru, domnule Cîmpeanu! Spui atâtea aberaţii de fiecare dată când apari la TV. Nu ştiu de unde părerea bună că inepţiile nu sunt vizibile. Comisie de bullying când avem una pentru violenţă? Da, vreţi să bifaţi că aţi făcut ceva, dar roata era deja inventată. Aţi schimbat doar brandul. Ruşine!...", a scris şi Ghinescu Vasile, care conform profilului său de pe Facebook lucrează chiar la Ministerul Educaţiei.
 
"Asta acum prea de tot! Numai jigniri! Dragi colegi, mai tolerăm? Ar trebui cu adevarat sa nu faca profesorii datoria, acum e momentul ca domnul sa aiba dreptate cand sunt examenele. Oare ce ar face????", a fost reacţia profesorului Brandner Judit Emoke din Târgu Mureş.
 
"Serios? Profesorii nu-si fac datoria??? De unde stii? Bine ca elevii isi fac datoria fata de scoala, profesori... Singurul ministru al invatamantului care uraste cadrele didactice...", a conchis Tiberiu Raicu din Vrancea.
 
Câţiva părinţi au reacţionat şi ei. Cei mai mulţi au mărturisit că-şi dau copiii la meditaţii pentru că altfel nu ar avea nicio şansă la evaluările naţionale.
 
"A generaliza acest lucru este o mare prostie. Sunt si profesori care nu au ce cauta sa predea, dar si copii care nu au, din pacate, nici o legatura si nici un interes pt scoala. Dar tot acest lucru, dupa parerea mea (parinte si cadru didactic) nu se intampla din cauza profesorilor sau elevilor, ci din cauza incompetentilor care ajung ministri ai educatiei, si care de 22 de ani (am fost prima generatie de capacitate, manuale alternative, bac grila, etc) fac experimente pe profesori si elevi si tot nu au ajuns la nici o conncluzie, sau o hotarare... ci doar a ingreunat munca profesorilor si a elevilor, pentru ca toate materile nu mai sunt cum erau pana acum 22 de ani (intr o ordine logica), ci sunt o amestecatura de de toate", a scris unul dintre părinţi.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările