Profesoară din Craiova, anchetată după ce a fost acuzată că transmite pe internet mesaje false legate de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Profesoara predă matematica la una dintre cele mai prestigioase şcoli din Craiova şi este acuzată că duce o campanie împotriva vaccinării nu doar în spaţiul virtual, ci şi la şcoală. Cazul este anchetat deocamdată de conducerea şcolii.

Profesoara  Elena Stancu predă matematica la Colegiul Naţional Carol I din Craiova. Mai mulţi părinţi o acuză că postează pe pagina sa de socializare mesaje care pun la îndoială campania de vaccinare. 

În ultimul mesaj, făcut public de gds.ro, profesoara a afirmat că ar fi aflat o poveste pe care autorităţile ar fi ţinut-o departe de ochii opiniei publice.

„Ni se recomandă să ne vaccinăm. Suntem recompensaţi sau chiar ameninţaţi… Să vă spun eu un caz recent: un bărbat mort în câteva minute, fix pe scaunul de vaccinare.

Evident, nimeni nu a raportat nimic… 

PS: Poveste aflată azi. E caz real, nu-i poveste de pe net. 

PS2: Câţi ştiu că dacă decesul survine în primele 10 zile de după vaccinare cazul respectiv este trecut la „nevaccinaţi”, pentru că ni se „spune” ca organismul nu a avut „timp” să „producă” anticorpi?", a scris Elena Stancu. 

Profesoara a şters imediat mesajul când a aflat că a ajuns în atenţia ziariştilor, însă înainte de asta a fost fotografiat.

mesaj profesoara

Iată dovada postării făcută de profesoară SURSA FOTO Facebook

Tot părinţii elevilor reclamă că acelaşi dascăl ar încerca inclusiv la şcoală să ducă o campanie antivaccinare, faptă care, potrivit legii, este infracţiune. De asemenea, o astfel de faptă este incompatibilă şi cu statutul cadrului didactic. 

Un alt subiect abordat de aceeaşi profesoară într-o manieră tendenţioasă şi manipulativă este cel legat de „dizinfectarea agresivă şi abuzivă din şcoli". 

„Se dezinfectează mult… Şi se întampla mai mult decât în şcoli. Azi, urmărind reacţiile copiilor din jur, am realizat ca azi-noapte s-a stropit în tot oraşul. Efectiv nu ai unde să te ascunzi. E ireal ce se întamplă… Întrebare: Există un „simptom” specific doar sars-cov 2? Răspuns: NU EXISTĂ! În schimb, intoxicaţia cu vapori de clor are EXACT aceleaşi simptome ca aşa zisul „covid”. Şi de aici se fabrică acum „cazurile”...", a mai scris aceeaşi profesoară pe Facebook.

Contactată de reporterul Adevărul, cducerea Colegiului susţine că până acum nu ştia de existenţa acestor mesaje, dar va face o anchetă internă.

„Doamna profesor a venit recent la noi în şcoală, prin schimb de catedră. O voi chema şi voi avea o discuţie cu dumneaei pe această temă. Până acum nu am primit nicio reclamaţie în ceea ce o priveşte", a precizat Dănuţ Mic, directorul Colegiului Naţional Carol I din Craiova.

La rândul lor, reprezentanţii Insptectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ Dolj) spun că nici ei nu au primit nicio sesizare care să facă referire la profesoara de matematică. Asta deşi dovezile există în spaţiul public.

 

Profesoara Elena Stancu a refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire la postările controversate la care facem referire.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cabinetul Cioloş, la testul votului. Cioloş: Vă cer un vot pentru un guvern de criză / Parlamentarii PSD: Du-te acasă! LIVE VIDEO

Economist: Vine o criză fără precedent. Vor muri oameni de frig şi foame. Avem un deficit uriaş. Inflaţia va depăşi 7%

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite