Procesul fostului primar al oraşului Bechet, amânat. Prima instanţă l-a condamnat pe Costel Tulitu la trei ani de închisoare

Procesul fostului primar al oraşului Bechet, amânat. Prima instanţă l-a condamnat pe Costel Tulitu la trei ani de închisoare

Costel Tulitu a fost condamnat de Tribunalul Dolj la trei ani de ]nchisoare cu executare

Fostul primar al oraşului Bechet a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru comiterea a patru infracţiuni de conflict de interese. Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Costel Tulitu la începutul anului la trei ani de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costel Tulitu în calitate de primar al oraşului Bechet a aprobat la plată cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin două facturi emise de S.C. Consrep Construct S.R.L. Caracal, în valoare totală de 1.339.342,29 lei, echivalentul a 312.741,97 euro.
 
Procurorii DNA-Craiova au mai stabilit că, inculpatul Marin Petroi, în calitate de diriginte de şantier, beneficiind de ajutorul lui Alexandru Păunescu şi S.C. Consrep Construct S.R.L., au confirmat  cheltuielile aferente realizării obiectivului „Sistem centralizat de canalizare Bechet-Deal S.E. 1”, respectiv achiziţionarea unor componente ale staţiei de epurare, prin acte întocmite în lunile august 2009 şi septembrie 2010 şi prin procesul-verbal de custodie din luna septembrie 2010, deşi staţia a fost achiziţionată în anul 2011. Astfel au reuşit să producă un prejudiciu în sumă de 1.138.440,95 lei în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale (ce a preluat în patrimoniu obiectivul de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice) şi în sumă de 200.901,34 lei în dauna  Primăriei Bechet, precum şi un folos material necuvenit pentru S.C. Consrep Construct S.R.L. în valoare totală de 1.339.342,29 lei.
 
Fostul primar al oraşului Bechet este acuzat că a achitat în anii 2009-2010 o staţie de epurare pe care a cumpărat-o în anul 2011, dar şi că  afăcut afaceri cu fiul său. Primul contract încheiat între Costel Tulitu, primarul oraşului Bechet, şi fiul lui este cel cu salubritatea. Cătălin Ştefan Tulitu a încasat pe lună nici mai mult nici mai puţin de 28.000 lei. Edilul a recunoscut în cele din urmă că a demarat o serie de afaceri cu familia. „Da, sunt firmele băiatului meu şi care este problema? Sunt şi eu om şi familia mea trebuie să mănânce. Totul s-a făcut legal, aşa că nu văd care este problema.“, a spus supărat Tulitu.
 
Pe data de 1 aprilie 2010, Costel Tulitu a încheiat un contract de prestări servicii privind fertilizarea terenurilor reprezentând pajişti în suprafaţă de 86 ha., proprietatea publică a Consiliului Local Bechet, cu o societate comercială în care acţionar principal este o rudă apropiată (care deţinea la momentul respectiv 80% din beneficii şi pierderi). A aprobat  plata contravalorii facturii emise de societatea respectivă, în sumă de 54.331 lei, echivalentul a 13.113,93 euro, producându-se în acest fel o pagubă bugetului Primăriei Bechet.
Pe data de 19 octombrie 2010, fostul primar al oraşului Bechet, a încehiat un alt contract de prestări servicii privind lucrări agricole asupra terenurilor reprezentând pajişti în suprafaţă de 86 ha., proprietatea publică a
Consiliului Local Bechet, cu aceeaşi societate comercială, în care acţionar principal este aceeaşi rudă apropiată (care deţinea la momentul respectiv 80% din beneficii şi pierderi). Costel Tulitu a aprobat plata contravalorii facturii emise de societatea respectivă, în sumă de 31.000 lei, echivalentul a 7.248 euro.
 
Costel Tulitu a încheiat în anul 2010 în luna august un contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare din oraşul Bechet cu o societate comercială în care unul dintre acţionari era aceeaşi rudă apropiată. În baza acestui contract, inculpatul a aprobat în mod repetat, achitarea în total a sumei de 27.124,32 lei, echivalentul a 6.568,11 euro, către societatea comercială respectivă, producându-se în acest fel o pagubă bugetului Primăriei Bechet.
 
Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Costel Tulitu la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Inculpatul a atacat sentinţa datp, iar procesul a fost înregistrat pe rol la Curtea de Apel Craiova. 
 
Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat procesul şi au stabilit un nou termen pentru adta de 29 septembrie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările