Procesul în dosarul Cargill Podari a ajuns la final. Inculpaţii care au fraudat fabrica, condamnaţi la închisoare

Procesul în dosarul Cargill Podari a ajuns la final. Inculpaţii care au fraudat fabrica, condamnaţi la închisoare

Au fraudat fabrica Cargill şi au fost condamnaţi la închisoare

Şase persoane sunt acuzate că au fraudat fabrica Cargill Podari cu peste două milioane de lei prin facturi fictive de seminţe de floarea soarelui. Inculpaţii au fost condamnaţi defintiv la închisoare de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au stabilit că în perioada septembrie 2012-februarie 2013, Marius Ţînţu, Ramona Toader, Ionel Sima, toţi trei domiciliaţi în Argeş, dar şi ilfoveanul Daniel Chereji şi craiovenii Marian Calafeteanu şi Marius Melcea, au reuşit să fraudeze fabrica Cargill Podari cu peste două milioane de lei prin livrări fictive de seminţe de floarea soarelui.
 
Marius Ţînţu, în calitate de administrator al SC Prior Autoprest SRL Giurgiu, împreună cu Daniel Chereji, administrator al SC Keda Servicii SRL Bucureşti, au pus la cale un plan bine stabilit, iar astfel au reuşit să fraudeze fabrica Cargill din Podari. Inculpaţii au fost ajutaţi  de Ramona Toader, fostă laborantă la SC Cargill Oils, punctul de lucru din Podari, care a atestat aprovizionări nereale de seminţe de floarea-soarelui de la furnizorul SC Keda Servicii SRL Bucureşti.  
 
Procurorii au stabilit că Ionel Sima a înfiinţat mai multe firme fantomă, iar astfel Marius Ţînţu şi Daniel Chereji au putut să ăşi desfăşoarea activitatea fără probleme.
 
Condamnaţi la închisoare
 
Tribunalul Dolj i-a condamnat pe inculpaţi în anul 2015, iar  Ramona Toader a primit patru ani şi opt luni de închisoare, Calafeteanu şi Melcea au primit câte cinci ani şi două luni de închisoare.  Chereji şi Ţînţu au fost condamnaţi la câte şase ani şi jumătate de puşcărie, iar Sima a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. 
 
Inculpaţii au făcut recurs împotriva sentinţei la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa a redus pedepsele lui Ramona Toader şi Marian Calafeteanu, la trei ani şi opt luni şi patru ani de închisoare. 
 
Ceilalţi inculpaţilor au rămas cu pedepsele stabilite de prima instanţă. Fbarica Cargill a fost vândută în anul 2013 către francezii de la Expur.      
   
   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările