Prezenţa la vot în judeţul Dolj

Prezenţa la vot în judeţul Dolj

În secţia de votare sunt trei urne de vot

Românii îi desemnează duminică, 26 mai, pe cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European. În acelaşi timp, alegătorii pot răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Adevărul“ vă ţine la curent cu prezenţa la vot în judeţul Gorj raportată la intervale regulate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE
 
ORA 12,00
Prezenţa la urne, la alegerile europarlamentare, la ora 12,00 a fost de 16,6%, în timp ce prezenţa la nivel naţional a fost de 15%.
 
ORA 10,00
 Prezenţa la vot în judeţul Dolj este mult mai mare faţă de cea de la nivel naţional. Astfel, până la ora 10,00 votaseră 8% dintre doljenii aflaţi pe listele electorale, iar prezenţa la nivel naţional a fost 6,5%.
 
18.949.141 de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne duminică, 26 mai. Dintre aceştia, 579.628 sunt înscrişi pe listele electorale permanente din judeţul Dolj.
 
La referendum, alegătorii sunt chemaţi să se pronunţe prin „Da“ sau „Nu“ cu privire la următoarele întrebări:
 
1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?''
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?“
 
 
În secţia de votare vor fi trei urne de vot, câte una pentru fiecare buletin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările