Povestea sfâşietoare a unei învăţătoare din Dolj care are o tumoare cerebrală, însă continuă să predea: „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă“

Povestea sfâşietoare a unei învăţătoare din Dolj care are o tumoare cerebrală, însă continuă să predea: „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă“

Marcela Constantin este un dascăl respectat şi iubit de elevi, colegi şi oamenii din Giurgiţa

Marcela Constantin, o învăţătoare de 39 de ani din comuna doljeană Giurgiţa, a trecut cu ani în urmă prin cure interminabile de citostatice, iar o parte din viaţă şi-a petrecut-o printre doctori şi spitale. Boala a recidivat şi viaţa i-ar putea fi salvată doar cu 50.000 de euro, bani pe care nu îi are. Marcela continuă să predea elevilor şi să spere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marcela Constantin are o tumoare cerebrală şi ultima speranţă pentru ea este o operaţie pe creier la un spital privat din Hanovra. Pe profesoara din Dolj, tratamentele disponibile din România nu o mai ajută absolut deloc. Tânăra a povestit că în momentul în care medicii i-au pus diagnosticul a simţit că trăieşte un adevărat coşmar. A aflat că pentru o şansă la viaţă are nevoie de 50.000 de euro.

„În urmă cu 19 ani am mai fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier. Din păcate boala a recidivat, iar în momentul de faţă a reapărut tumoarea. Este greu, dar niciodată nu am renunţat să lupt şi am acceptat că nu pot duce o viaţă normală. Am şi o hemipareză pe partea stângă şi mă deplasez destul de greu. Cu ochiul stâng nu mai văd aproape deloc. Am muncit mult să ajung un dascăl respectat şi nu vreau să renunţ absolut deloc la acesastă meserie. Este visul vieţii mele“, a povestit învăţătoarea.„Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă“

Marcela Constantin vorbeşte cu zâmbetul pe buze despre meseria de dascăl pe care o practică din anul 1999. Tânăra învăţătoare recunoaşte că a reuşit să treacă peste toate obstacolele cu ajutorul copiilor. „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă. În momentul în care păşesc în clasă am parte de mici surprize. Copiii îmi scriu mesaje de iubire pe tablă şi simt cu adevărat că mă iubesc. Sunt mici şi nu înţeleg cu adevărat prin ce clipe de coşmar trec, dar sunt alături de mine. Ce este mai important decât sufletul curat al unui copil care îţi mărturiseşte dragostea fără să îţi ceară nimic înapoi?“, a mai spus Marcela Constantin.

VIDEO


Învăţătoarea Marcela Constantin a mai povestit că, dacă la şcoală copiii sunt cei care o ajută să meargă mai departe, acasă o aşteaptă bunica de 86 de ani. Bătrâna a suferit un accident cerebral şi nu mai poate să vorbească. Înţelege absolut totul, iar cu lacrimi în ochi parcă ne-a implorat să îi salvăm nepoata de la moarte. „Bunica este tot ce mai am pe lume. Nu îmi doresc decât să nu mor înaintea ei. Este bătrână şi bolnavă, iar dacă o să rămână singură nu se poate descurca. O iubesc din tot sufletul“, a mai declarat învăţătoarea din comuna doljeană Giurgiţa.    

Elevii au povestit că învăţătoarea lor este de neînlocuit. Copiii susţin că au încercat să îşi ajute dascălul de fiecare dată. „Doamna învăţătoare ne-a învăţat multe lucruri. Ştim cântece, alfabetul să socotim. Uneori rămâne şi facem ore suplimentare“, a spus Ştefania Mitrică, în vârstă de 9 ani.   Colegii au povestit că Marcela Constantin le oferă zilnic o lecţie de viaţă. „Marcela găseşte la şcoală sensul vieţii. Este dascălul de care această unitate de învăţământ are nevoie. Operaţia pe creier este singura ei şansă la o viaţă normală. Elevii o iubesc foarte mult şi o vizitează chiar şi acasă. Au o relaţie specială. În momentul în care a aflat că boala a recidivat mi-a povestit totul. Este un om demn şi nu a cerut niciodată absolut nimic. Nu a lipsit de la şcoală nici măcar o zi. Are nevoie de 50.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală în Germania. Medicii de acolo nu sunt de acord ca această operaţie să fie decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate“, a precizat Roxana Georgiana Naşcu, directorul Şcolii Generale din comuna Giurgiţa.   

        

Persoanele care vor să o ajute pe învăţătoarea Marcela Constantin pot face donaţii în contul: RO24RNCB0497142229780003 deschis la Banca Comercială Română, titular Constantin Marcela.

CITIŢI ŞI:

Un bunic desprins din poveştile triste româneşti. Moş Nicolae creşte singur trei nepoţele, dintr-o pensie de 350 de lei
       


       
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările