Povestea satului din Dolj care ar fi tocmai bun pentru un muzeu în aer liber. Trei familii mai locuiesc în Bucicani: „Când plouă sau ninge, suntem prizonieri aici”

Povestea satului din Dolj care ar fi tocmai bun pentru un muzeu în aer liber. Trei familii mai locuiesc în Bucicani: „Când plouă sau ninge, suntem prizonieri aici”

În staul uitat de lume mai trăiesc doar trei familii

Trei familii trăiesc izolate la doar 25 de kilometri de Craiova într-un sat uitat de lume. Localnicii din Bucicani povestesc că nu văd alţi oamenii cu anii şi asta din cauză că drumul până la ei este impracticabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii din satul Bucicani din Dolj povestesc că salvarea şi pompierii au ajuns în 60 de ani doar de câteva ori în zonă. Cele trei familii care locuiesc izolate de lume susţin că din cauza drumului impracticabil s-a ales praful de tot, iar în zonă mai sunt doar câteva case care stau să cadă. Au cerut autorităţilor o mână de ajutor, dar de fiecare dată au primit doar promisiuni. 

„Ambulanţa a venit în 60 de ani de când mă ştiu eu de două ori în satul Bucicani. E greu aici la noi, iar în momentul în care plouă sau ninge singurul uitlaj care ajunge la noi este tractorul. Cu siguranţă în câţiva ani acest sat o să dispară. Mai suntem doar trei familii în acest loc uitat de lume“, a povestit Ion Cârstov.
 
 
Trei familii mai locuiesc în satul Bucicani din judeţul Dolj 
 
Ilinica Cârstov, în vârstă de 83 de ani, s-a născut în satul Bucicani, din judeţul Dolj, iar femeia a declarat că s-a obişnuit cu greu. Bătrâna a povestit cu lacrimi în ochi că în momentul de faţă singurătatea o necăjeşte cel mai tare. Oamenii se plâng că pentru a-şi cumpăra sare, zahăr şi alte produse sunt nevoiţi să meargă cinci kilometri pe jos până în comuna vecină. „Drumul din satul nostru şi până în comuna Predeşti este impracticabil. Eu, la 83 de ani, nu pot să merg cinci kilometri pe jos. Este vai de mine, dar am noroc cu copiii care vin şi îmi aduc tot ce am nevoie. Când am fost bolnavă ambulanţă nu a putut să ajungă şi să îmi acorde primul ajutor. Anul trecut a avut loc un incendiu în Bucicani, iar pompierii nu au ştiut să vină. Este un sat izolat de lume, iar noi suntem pustnici. Pe nimeni nu interesează soarta noastră, iar autorităţile ne-au promis de ani buni că o să ne facă drumul, dar totul a rămas la stadiul de promisiune“, a spus bătrâna.
 
 
Ilinca Cârstov a declarat că autorităţile au uitat de satul Bucicani 
 
Cele trei familii care mai locuiesc în satul Bucicani din judeţul Dolj sunt rude. Dominica Ionescu povesteşte că locul este unul de vis, dar din păcate nu sunt condiţii pentru a putea duce un trai decent. Zona a rămas îmbătrânită, iar casele arată exact ac acum 100 de ani. „Este linişte la noi în sat, dar ne descurcăm foarte greu. În momentul în care plouă sau ninge, noi suntem practic prizonieri în acest loc. Acum vara mergem odată pe săptămână în comuna Predeşti şi ne cumpărăm tot ce avem nevoie. Ar fi bine dacă s-ar aloca bani pentru refacerea drumului. Înainte de 1989 în satul Bucicani erau peste 100 de familii, iar daca autorităţile ne-ar face un minim de condiţii cu siguranţă acest loc de vis ar fi din nou populat“, a spus doljeanca.
 
 
Satul Bucicani poate fi transformat într-un muzeu în aer liber 
 
Autoriăţile din comuna doljeană Predeşti au precizat că la rectificarea bugetară suma primită pentru reabilitarea drumurilor a fost prea mică, iar satul Bucicani nu a intrat în planul de modernizare.  
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: