Povestea pacientului din Filiaşi depistat cu Covid 19. „E în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu (arhiva)
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu (arhiva)

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, are 67 de ani şi a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. S-a întors în ţară în 6 martie, iar nouă zile mai târziu a fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz "nu corespunde protocolului". Acum, 23 de cadre medicale sunt în izolare.

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată.

Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. “Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului", au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi.

Luni seara, pe data de 16 martie, a făcut febră. "Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv", au mai declarat medicii.

Bărbatul a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. 

Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată.

"Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României", spun reprezentanţii DSP Dolj.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat autorităţile franceze despre acest caz, în condiţiile în care bărbatul din Filiaşi a fost adus în România de către un asistent social, care apoi s-a întors în Franţa.

Ancheta epidemiologică este, însă, departe de a fi finalizată. Autorităţile aşteaptă de la compania aeriană lista cu toţi pasagerii care au fost în aeronava din data de 6 martie cu care a ajuns în Craiova pacientul confirmat.

Până în prezent, cinci persoane din Dolj au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite