Portretul lui Omar, elevul din Craiova suspectat de propagandă jihadistă. Tatăl adolescentului: „Era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luigi Constantin Boicea s-a covertit la islamism şi a fost botezat Omar / Foto MEDIAFAX
Luigi Constantin Boicea s-a covertit la islamism şi a fost botezat Omar / Foto MEDIAFAX

Luigi Constantin Boicea, elevul din Craiova suspectat de propagandă jijadistă, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Adolescentul va fi supus astăzi unei expertize psihiatrice la INML pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăţilor mintale.

Luigi Constantin Boicea, botezat Omar, ar fi spus familiei că vrea să facă o facultate în Orientul Mijlociu unde îl poate sluji pe Allah. „El a cunoscut pe internet o persoană de religie musulmană, iar această persoană l-a chemat la moschee pentru a se converti la religia musulmană. Nu am fost de acord cu această cerere şi am avut o contrazicere cu fosta soţie. În urmă cu 6 luni, l-am văzut pe Luigi schimbat. În urmă cu un an, el a fost botezat la moschee, însă fără acordul nostru. Noi, părinţii, nu am fost de faţă când a avut loc acest ritual. L-au convertit şi i-au schimbat numele în Omar. Am început să mă îngrijorez în urmă cu două luni, când a postat pe internet imagini cu nişte musulmani care decapitează alte persoane. Era de acord cu o parte dintre atentatele care au avut loc şi era violent cu toată lumea care îi ataca religia. El spunea că atât părinţii, cât şi familia lui este pe ultimul loc. Primul este Allah, al doilea este Mahomed, iar al treilea este Coranul. Mi-a spus că era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“, a povestit tatăl lui Luigi.

Luigi Constantin Boicea s-a covertit, în urmă cu doi ani, la Islamism, lunându-şi numele de Omar-al Faruq. Elevul din Craiova şi-ar fi arătat disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic sau în state din Europa. El a studiat modalitatea în care se pote face o bombă artizanală, dar şi de unde poate fi cumpărat armament.

„Mărturisesc că Dumnezeu este unul unic şi Mohamed este profetul lui. După aceea am devenit altă persoană şi am devenit musulam. Mulţumesc Domnului că am renunţat la tot ce era mai rău în mine: tutun, alcool, curvăsărie şi droguri. Mama mea, când m-a văzut cum mă portm a încercat să afle şi ea despre Islam“, a mărturist elevul din Craiova.

Adolescentul a promovat în mod sistematic, pe internet, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au mai precizat sursele citate. „Am discutat despre faptul că Islamul înseamnă pace şi el a auzit asta, Islamul înseamnă pace, nu terorism, nu violenţă. Acesta este adevăratul Islam“, a povestit Imamul Mohammed Mansour Antif.

Apropiaţii adolescentului au declarat că, în ultima perioadă, acesta devenise foarte retras. „Am aflat de doi ani că s-a dus la biserica asta. Eu de unde să ştiu ce făcea? Cred că se închina. O ţine întruna aşa, că face 18 ani şi că pleacă în Israel. De azi dimineaţă (luni - n.r), de la ora 6.00, sunt terminat. Strâng actele, cărţile. Tot neamul a încercat să îl convingă să renunţe, dar nu voia. Ştiam că se duce de doi ani la o biserică şi ziceam că, decât vagabond prin curte, mai bine se duce la o biserică. Abia am aflat că e musulmană. Şi-a schimbat şi alimetaţia. Nu a mai consumat carne de porc de doi. Mergea acolo şi se ruga toată ziua, iar când se întorcea acasă era fericit”, Ion Constantin Daşoveanu.  

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă „mergea la moschee, se ruga toată ziua şi o ţinea întruna că se duce în Israel“

Imamul din Craiova a dezvăluit ce se întâmpla în moscheea lui şi ce căuta aici adolescentul convertit la Islam, suspectat că făcea propagandă jihadistă

   


 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite