Poliţistul acuzat că a favorizat un infractor, condamnat la închisoare. Vezi aici ce pedeapsă a primit!

Poliţistul acuzat că a favorizat un infractor, condamnat la închisoare. Vezi aici ce pedeapsă a primit!

Foto: Arhiva

Agentul Emilian Cobzaru, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Orodel, a fost condamnat astăzi la un an şi şase luni de închisoare de magistraţii Tribunalului Dolj. Omul legii este acuzat de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emilian Cobzaru a mers mult prea departe  şi a „aranjat“ două dosare penale. A schimbat în acte autorul unui accident rutier şi a influenţat martorii dintr-un dosar de furt calificat. Pe data de 8 mai 2010, Emilia Ştefănescu, a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei gospodării din comuna Orodel. Şoferul vinovat de producerea accidentului nu avea nici permis de conducere. Agentul Emilian Cobzaru a ajuns imediat la faţa locului, însă nu i-a cerut bărbatului actele şi nici nu l-a testat cu apartul etilotest. Ba mai mult nu a înregistrat dosar penal pe numele lui Emilian Ştefănescu. A doua zi omul legii şi-a sunat amic şi l-a pus să spună că el este autorul accidentului din data de 8 mai.

Acelaşi om al legii a influneţat în anul 2009 mai mulţi martori dintr-un dosar de furt. Agentul Emilian Cobzaru a convins mai multe persoane că un portofel cu bani nu a fost furat de doi bărbaţi, ci a fost luat de mama păgubitului.     

Tribunalul Dolj l-a condamnat astăzi pe poliţistul de la Orodel la un an şi jumătate de închisoare. Sentinţa nu este definitivă. Agentul Emilian Cobzaru este acuzat de fals intellectual şi favorizarea infractorului.

În perioada 9 septembrie 2008 - 11 februarie 2011, agentul Cobzaru a fost sancţionat disciplinar de patru ori cu mustrare scrisă şi trecerea într-o funcţie inferioară pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările