Poliţiştii de frontieră acuzaţi că au primit mită şpagă trei peşti şi o sticlă de whisky, achitaţi. Decizia instanţei este definitivă

Poliţiştii de frontieră acuzaţi că au primit mită şpagă trei peşti şi o sticlă de whisky, achitaţi. Decizia instanţei este definitivă

Poliţiştii de Frontieră Calafat au fost reţinuţi în 2015 pentru luare de mită Foto: Arhiva

Trei poliţişti de frontieră au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2015 pentru luare de mită. Procurorii DNA au stabilit că inculpaţii au primit şpagă trei peşti şi o sticlă de whisky.

Simion Costel, comisar şef de poliţie, adjunct al Poliţiei de Frontieră Calafat, Ionuţ Damian, comisar, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, dar şi Ovidiu Cotoi, agent de Poliţie de Frontieră Calafat, au fost reţinuţi de procurorii DNA în anul 2015 pentru luare de mită. 
 
Procurorii DNA au stabilt că în anul 2015, Costel Simion în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, să-şi îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii de serviciu a agentului de poliţie Cotoi Ovidiu Florinel din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat .
 
Ionuţ Damian a efectuat un control şi i-a aplicat lui Ovidiu Cotoi o sancţiune formală, deşi faptele de care se făcea vinovat erau grave. „În ziua de 11 noiembrie 2015, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, inculpatul Simion Costel i-a solicitat în mod direct agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian Ionuţ, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti şi o sticlă de whisky 0,7 l“, se arată în comunicatul DNA.
 
Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, dar în 2017 au fost achitaţi. Procurorii DNA-Craiova au făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova le-a respins cererea ca nefondată. Sentinţa dată pe 17 aprilie este definitivă.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: