Podul suspendat din cel mai mare parc natural din estul Europei, reabilitat cu peste 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul suspendat din Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitat
Podul suspendat din Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitat

Cel mai mare parc natural din estul Europei a intrat în urmă cu trei ani într-un proces de modernizare după 100 de ani de inagurarea sa. Podul suspendat a rămas singurul nereabilitat, iar Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru execuţia lucrării.

Podul suspendat din Craiova a mai avut parte de repraţii în anul 2000, iar din acest motiv reabilitarea lui nu a fost prinsă în proiectul european de modernizar al parcului „Nicolae Romanescu“ în valoare de zece milioane de euro. Acum Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru execuţia lucrării, iar costul total al proiectului tehnic şi lucrărilor de reabilitare a podului a fost estimat de municipalitate adică 1,1 milioane de euro. Durata de execuţie va fi de 9 luni, iar ofertele vor fi putea fi depuse până la sfârşitul acestei luni.

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi a fost inagurat în anul 1903 în prezenţa Regelui României, Carol I, a principelui Ferdinand, a prim-ministrului Dimitrie Sturza. A fost reabilitat la 100 de ani de la inaugurarea sa cu bani de la Uniunea Europeană, iar investiţia s-a ridicat la suma de 11 milioane de euro.  

Podul suspendat din Parcul Nicolae Romanescu av fi reabilitat

Carte de vizită:

Podul suspendat din parcul Nicolae Romanescu leagă două delauri din parc şi este construit deasupra lacului, fiind suspendat de cabluri.

Castelul Fermecat aminteşte exact de basmele copilăriei. A fost de fapt un acoperiş pentru bazinele de apă care ajutau la irigarea lacului. Arhitectul francez care a proiectat parcul Nicolae Romanescu şi-a dorit să fie un punct de atracţie, iar acest lucru a fost îndeplinit cu succes.

Grădina Zoologică a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară. În momentul de faţă funcţionează fără autorizaţie, însă autorităţile au pus la cale un plan de modernizare.

Hipodromul din Craiova este cel mai mare din ţară şi a fost construit în anul 1903 după modelul francez. Era în urmă cu un secol mândria oraşului. Doamne şi domni îmbrăcaţi la patru ace făceau din tribune galerie cailor preferaţi. Aici a avut loc şi primul campionat balcanic de călărie din România. Acum totul a fost lăsat în paragină şi nimeni nu a mai investit de ani buni nici măcar un leu. Tribunele sunt dărăpănate, iar caii sunt scoşi din grajduri doar să se plimbe.

Palatul Bibescu este situat departe de aleile la care vizitatorii au acces. În anul 1856 în zilele de 26-27 iunie, a aici a stat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Imobilul a fost renovat, iar acum este folosit casă de protocol de către Primăria Craiova.    

Podul suspendat din Parcul Nicolae Romanescu av fi reabilitat
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite