FOTO VIDEO Percheziţii la Primăria Craiova, în cazul Water Park. Procurorii cercetează o cauză de corupţie cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii fac percheziţii la sediul Primăriei Craiova
Procurorii fac percheziţii la sediul Primăriei Craiova

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova fac cercetări într-o cauză penală privind suspiciunea săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale UE, ce ar fi fost comise în perioada 2013-2014. Procurorii fac şase percheziţii la Primăria municipiului Craiova, la sediile unor societăţi comerciale, dar şi la domiciliile unor persoane fizice.

UPDATE/ Procurorii DNA-Craiova au stabilit că, Luis Guilherme Gomes de Alemida, în caliate de director executiv al Polystart SRL cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie au desfăşurat acţiuni în direcţia fraudării fondurilor europene în execuţia proiectului „ Craiova-Water Park -Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului“.

Procurorii DNA-Craiova au mai stabilit că, din dispoziţia directorului executiv Polystart au fost înscrise în situaţii de plată cantităţi de materiale care nu afost utilizate sau lucrări care nu au fost executate în valoare de aproximativ de 2.350.000 lei.  
 

Cezar Răzvan Romanescu, dirigitele de şantier, care se ocupă de lucrările la complexul de agrement acvatic-Craiova-Water –Park a fost de acord ca în schimbul în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare să primească lunar un comision de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.
 

PERCHEZITII

Procurorii DNA-Craiova au efectuat pe data de 27 noiembrie, percheziţii domiciliare la sediile firmelor Polystartm UTI şi SC Delta, dar şi la angajaţii din cadrul serviciului financiar contabil din cadrul Primăriei Craiova şi la funcţionarul Viorel Florescu tot din cadrul Primăriei Craiova. Descinderi au avut loc şi la domiciliul lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, directorul  Polystart.
 

PERCHEZITII

Procurorii DNA-Craiova au întocmit dosar pentru luare de mită în formă continuată, dare de mită şi spălare de bani.  

VIDEO

Procurorii DNA-Craiova au ridicat mai multe documente

UPDATE, 12.10. Potrivit unor surse, procurorii DNA cercetează mai mulţi angajaţi din cadrul instituţiei în dosarul privind realizarea proiectului Water Park, dezvoltat de Primăria Craiovei cu fonduri europene. 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se află la Bruxelles, unde prezintă proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. 

În luna august a acestui an, Primăria Craiova anunţa construirea complexului de agrement Water Park în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Faţa Luncii, pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.

Cel mai modern Water Park va cuprinde doua părţi - una acoperită, iar alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulţi, saună.

Proiectul este  realizat cu finanţare europeană, iar valoarea investiţiei se ridică la suma de 20 de milioane de euro.

Lucrarea este executată de o asociere de trei firme, Delta ACM, Polystart şi UTI, care au câştigat licitaţia lansată de Primăria Craiova.

Potrivit site-ului Primăriei Craiova, valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei este contribuţia Uniunii Europene şi 14.553.604,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, începând cu 10 septembrie 2011.


 În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate în mun. Craiova, din care una este o instituţie publică, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, potrivit unui comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. 

Revenim cu amănunte

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite