Patronul clubului de striptease rămâne în arest. Laurenţiu Capotescu a profitat de naivitatea unor tinere şi le-a trimis să se prostitueze în Spania

Patronul clubului de striptease rămâne în arest. Laurenţiu Capotescu a profitat de naivitatea unor tinere şi le-a trimis să se prostitueze în Spania

Laurenţiu Capotesu rămâne în arest

Laurenţiu Capotescu şi alte 12 persoane au fost trimşi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Inculpaţii sunt acuzaţi că au obligat mai multe minore să se prostitueze în Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Capotescu şi finii săi au fost arestaţi în apilie 2017 şi sunt acuzaţi că au profitat de naivitatea unor tinere şi le-au trimis să se prostitueze în Spania. „Inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu a folosit un club de noapte situat pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le locuri de muncă, dar şi iluzia unei vieţi confortabile“, au precizat procurorii DIICOT-Craiova.
 
Tinerele au fost racolate din clubul lui Laurenţiu Capotesu, iar odată ajunse în Spania erau constrânse în Spania să se prostitueze. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpaţi să se prostitueze, în condiţiile în care nu cunoşteau limba şi nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în ţară la momentul în care îşi dădeau seama de situaţia reală. Atunci când victimele îşi exprimau dorinţa de a rupe legătura cu inculpaţii, aceştia le ameninţau, folosindu-se şi de relaţia pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu, care intervenea cu ameninţări, uneori personal, în demersul celorlalţi doi inculpaţi în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai precizat procurorii DIICOT.
 
Laurenţiu Capotescu şi alte 12 persoane au fost trimşi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Dosarul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar pe data de 11 ianuarie instanţa a mennţinut controlul judiciar faţă de finii lui Capotescu, iar lui i-au menţinut măsura arestării preventive.
 
 
 
citeste totul despre: