Patronul clubului de striptease rămâne în arest. Laurenţiu Capotescu este acuzat că a obligat mai multe minore să se prostitueze în Spania

Patronul clubului de striptease rămâne în arest. Laurenţiu Capotescu este acuzat că a obligat mai multe minore să se prostitueze în Spania

Laurenţiu Capotescu rămâne în arest Foto: Arhiva

Laurenţiu Capotescu şi finii săi au fost arestaţi în apilie 2017 pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Inculpaţii sunt acuzaţi că au obligat mai multe minore să se prostitueze în Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Capotescu şi alte 12 persoane, între care şi finii săi, au fost trimişi în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism sau mărturie mincinoasă. Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că inculpaţii au racolat  mai multe tinere  dintr-un club din Craiova şi le-au obligat să se prostitueze în Spania. „Inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu a folosit un club de noapte situat pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le locuri de muncă, dar şi iluzia unei vieţi confortabile“, au precizat procurorii DIICOT-Craiova.

Laurennţiu Capotescu le-a cerut magistraţilor Tribunalului Dolj să fie eliberat din arest, însă cererea a fost respinsă. Anchetatorii au mai stabilit că victimele erau constrânse în Spania să se prostitueze. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpaţi să se prostitueze, în condiţiile în care nu cunoşteau limba şi nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în ţară la momentul în care îşi dădeau seama de situaţia reală. Atunci când victimele îşi exprimau dorinţa de a rupe legătura cu inculpaţii, aceştia le ameninţau, folosindu-se şi de relaţia pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu, care intervenea cu ameninţări, uneori personal, în demersul celorlalţi doi inculpaţi în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai precizat procurorii DIICOT.

citeste totul despre: