Parc acvatic de milioane de euro ţinut închis de autorităţi. Deschiderea se amână la nesfârşit

Parc acvatic de milioane de euro ţinut închis de autorităţi. Deschiderea se amână la nesfârşit

Parcul acvatic din Craiova a fost realizat în mare parte din fonduri europene

Locuitorii din Craiova aşteptau pe 1 august deschiderea unui parc de distracţii care a costat 24 de milioane de euro (20 de milioane – fonduri europene şi 4 milioane de euro – bani din bugetul local). „Water Park“-ul a rămas însă în continuare închis, din cauza mai multor probleme cu legea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa construirii parcului de distracţii acvatice i-a aparţinut fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dar construirea lui a fost temă de campanie şi în timpul Olguţei Vasilescu, iar lucrările au început în urmă cu peste cinci ani. Ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai modern complex acvatic din România, construit în Parcul Tineretului din oraş, este în continuare închis.

Structură de rezistenţă nesigură
 
Parcul acvatic din Craiova a intrat în atenţia DNA Craiova, iar în urmă cu doi ani au avut loc percheziţii la sediul societăţii care executa lucrarea, dar şi la domiciliul mai multor persoane. Anchetatorii au stabilit că structura de rezistenţă a fost modificată, iar astfel s-a creat un prejudiciu de 1,2 milioane de euro. Patronul Polystart Craiova (firma care s-a ocupat de construcţie), Cristian Dobre, a fost trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene.   

„În perioada 2013-2014, inculpatul Cristian Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept“, se arată în comunicatul emis de DNA.  

„Water Park“-ul are 50.000 de metri pătraţi şi cuprinde doua părţi - una acoperită, iar alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulţi, saună. Deschiderea complexului de agrement a fost anunţată încă de anul trecut. „Sper să îl inaugurăm curând. Având bazine interioare, poate fi folosit şi iarna“, spunea în noiembrie 2016 Lia Olguţa Vasilescu, pe atunci primarul Craiovei. Autorităţile au dat vina atunci pe lipsa salvamarilor, între timp această problemă s-a rezolvat, iar ultima dată primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a spus că în august se va deschide. Mihail Genoiu nu a putut fi contactat pentru a putea explica de ce nu s-a deschis parcul acvatic din oraş. „Parcul acvatic nu a fost deschis pentru că nu s-a terminat recepţia lucrării. Nu se ştie exact când o să fie deschis“, a spus Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei. Lucrările ar fi trebuit terminate iniţial în 2014, dar termenul a fost amânat iniţial până în 2016.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările