Craiova: Universitatea - Vaslui, de la ora 20.00, pe gsptv

Craiova: Universitatea - Vaslui, de la ora 20.00, pe gsptv

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri că ora de start a ultimei etape din Liga I va fi 20.00, nu 20.45, aşa cum se stabilise iniţial. Partida Ştiinţei cu FC Vaslui va fi transmisă în direct de gsptv, alternativ, cu alte două meciuri. De asemenea, suporterii craioveni pot urmări desfăşurarea jocului LIVETEXT şi FOTO pe craiova.adevarul.ro.

Craiova: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are fonduri pentru medicamente

Craiova: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are fonduri pentru medicamente

Criza a atins din nou Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, craiovenii fiind nevoiţi să-şi plătească analizele. Bătrâni şi bolnavi, câţiva doljeni s-au dat bătuţi în faţa vieţii astăzi, după ce au aflat că trebuie să-şi plătească analizele medicale de care au nevoie. Asta pentru că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova nu mai are fonduri disponibile pentru acest segment.

Prin 2008-2009, dramaturgul Peca Ştefan şi regizoarea Ana Mărgineanu începeau un proiect teatral dorit mai amplu care a primit titlul „Despre România, numai de bine”. Se încerca un fel de arheologie, o introspecţie, o cercetare în istoria de profunzime a unor aşezări urbane, o suită de jocuri pe axa timpului. Cercetarea a început, dacă îmi aduc bine aminte, la Baia Mare.

acum 8 zile · comentarii (1)

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a ridicat un buzdugan şi l-a lăsat acolo, sus. Domnia sa a spus că, la scurt timp după ce Curtea Constituţională a pronunţat decizia privind completurile de 5 de la ICCJ, a avut cu preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, o conversaţie care s-a purtat în cel mai pur stil mafiot: pe întuneric, cu telefoanele lăsate în anticameră.

acum 8 zile · comentarii (128)

După faza cu rochiţa cu găurele a d-nei Dăncilă şi după faza cu Toader care spune că nu el a demis-o pe Kovesi şi după faza cu d-na Dan care spune că... şi după toate gafele şi bâlbele şi nenorocirile cu care ne-a blagoslovit guvernarea PSD-ALDE în toţi aceşti ani nu a trebuit să aşteptăm prea mult noile bâlbe şi incompetenţe.

acum 8 zile · comentarii (8)

Este oficial. Liviu Dragnea şi-a asumat gogomănia cu vitamina D în toată splendoarea ei, aşa neşlefuită. Nu voi încerca să duc expunerea pe tărâmul medical, blogul adevărul.ro nefiind destinat medicilor, ci publicului larg. Subiectul meu este procedura şi viciile de logică sau, dacă vreţi, logica ipotetică şi ascunsă din spatele acestei propuneri. Deci să vedem ce nu este în regulă cu acest amendament la legea bugetului de stat.

acum 9 zile · comentarii (9)

Sunt tot mai multe semne din care rezultă că Dragnea acţionează împotriva României şi ascultă de ordinele venite de la Moscova. Cum altfel pot fi interpretate tăierile de alocări bugetare către serviciile de informaţii şi SPP? Instituţii cu atribuţii clare în asigurarea securităţii României. În acelaşi timp, Dragnea alocă 100 milioane euro finanţării partidelor şi pentru a le cumpăra tăcerea.

acum 8 zile · comentarii (47)

Deşi pare banc deocheat de pe net, de fapt este explicaţia celor care se ocupă de protecţia Mediului la reclamaţia privind o posibilă poluare cu dejecţii a râului Siret. Conform specialiştilor, orgia piscicolă s-a produs, cu totul surprinzător, fix pe 9 februarie (şi doar în acea zi) şi doar cu totul întâmplător a avut loc între staţia de epurare a Galaţiului şi confluenţa Siretului cu Dunărea.

acum 8 zile · comentarii (6)

După ce am văzut meciul de tenis feminin care a calificat România în semifinalele Fed Cup, m-am gândit că n-ar fi rău să aflu ce s-a mai petrecut în ţărişoară. Aşa că am căutat ştiri zapând canalele care promit informaţie 24 ore din 24. Cum n-aveam răbdare să-i ascult pe analiştii care analizează tot ce iese în calea analizei lor, am urmărit doar textele care rulau pe ecran. Iată ce mi-a fost dat să citesc preţ de 10 minute:

acum 9 zile · comentarii (7)

Motivate de Pachetul Energie adoptat în 2018 şi de modul cum Nord Stream 2 va rescrie contextul geopolitic din UE şi relaţia Rusia - Germania pe noile rute de transport a gazelor naturale, mai multe state din UE îşi iau din timp măsuri de reformare a sistemului energetic. În schimb, ţara noastră vrea păstrarea unui mix energetic „echilibrat şi diversificat” printr-un set de acţiuni nerealiste, vulnerabilizându-şi viitorul securităţii energetice.

acum 9 zile · comentarii (6)

Despre intelligence economic, business intelligence sau competitive intelligence se scriu prea puţine analize pentru piaţa economică din România, ceea ce ne arată că încă vorbim despre un domeniu aflat în formare în ţara noastră, asta deşi în statele occidentale, şi nu numai, asistăm la o adevărată tradiţie formată în ultimii ani.

acum 9 zile · comentarii (1)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 6 ani · comentarii (3)
Postari Recente