Craiova: Mititelu crede că Ştiinţa nu merita să fie în Europa League (SONDAJ)

Craiova: Mititelu crede că Ştiinţa nu merita să fie în Europa League (SONDAJ)

Aceasta este concluzia finanţatorului oltean după ce Universitatea Craiova a fost învinsă de FC Vaslui cu 1-0, ratând participarea în cupele europene. Ştiinţa a terminat campionatul pe şapte, la egalitate cu Steaua, echipă care a prins ultimul loc de Europa League. Titlul a poposit la Urziceni, în timp ce Timişoara i-a suflat lui Dinamo locul doi, după ce şi-a primit punctele înapoi.

Ştirea bombă a zilei de ieri a fost dată de către Victor Ponta. Pe lângă convingerea că problema juridică a lui Dragnea  va fi rezolvată la CCR în 10 aprilie, Ponta mai spune ceva: „Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR şi a semnat-o Iordache”.  Dacă punem în balanţă experienţa lui Ponta în funcţia de premier, faptul că este jurist, că mai are  funcţionari fideli în stat, înclin să cred că ştie ce vorbeşte.

acum 15 zile · comentarii (31)

Promisiune electorală fermă a actualului prim-ministru al Israelului care-şi continuă cu fermitate demersul de extindere a teritoriului ţării sale, integrând teritorii declarate ca „ocupate abuziv” de numeroase documente ale ONU şi, ca atare, considerate a fi parte integrantă a unor alte state vecine Israelului. Problema depăşeşte cu mult, cu foarte mult, dimensiunile unei bătălii electorale sau spaţiul politicii interne a statului Israel.

acum 15 zile · comentarii (23)

Am scris, în repetate rânduri, despre importanţa educaţiei în limba engleză ca a doua limbă, am evidenţiat relevanţa tot mai sporită a evaluării lingvistice, ca parte dintr-o cultură globală dinamică, punând aceste informaţii în contextul pe care l-am creat, de-a lungul anilor, la EECentre.

acum 15 zile · comentarii (0)

Cît mergi spre Strasbourg - neuitatul leagăn al limbii franceze, cu şapte moschei vioaie şi o catedrală cedată turiştilor - te simţi european în carne, oase şi trafic. Pe drum, se înşiră, sorbind kilometri, sute de camioane cu numere de Alba, Gdansk, Constanţa, Plovdiv, Iaşi, Kosice, Brăila şi alte aşezări adoptate legal de Uniunea Europeană.

acum 15 zile · comentarii (80)

Există jocul principal de şah în care Uniunea Europeană şi Marea Britanie încearcă să-şi salveze reputaţia politică de la ruşinea aluncării definitive în ridicolul unor negocieri marcate de incertitudinea, neprofesionalismul şi certurile interne din spaţiul britanic.

acum 16 zile · comentarii (13)

Din ianuarie 2017, România şi românii cinstiţi trăiesc cu spaima iminenţei emiterii de guvernarea PSD-ALDE a unei sau mai multor ordonanţe de urgenţă al căror scop ar fi modificarea din temelii şi cu dedicaţie, în folosul preşedintelui aşa-zişilor social-democraţi români şi a altor inşi cu probleme penale, a legilor justiţiei.

acum 16 zile · comentarii (35)

Toate datele şi evenimentele ultimelor zile spijina afirmaţia din titlu. Mai toţi actorii din politică îşi fac acum calculele privind perioada post-Dragnea. Societatea românească,  sprijinită  de Bruxelles, a dovedit că are  anticorpii necesari pentru a se proteja de tendinţe dictatoriale venite de la persoane cărora puterea le-a luat minţile. Pentru că nu erau pregătite filosofic pentru putere.

acum 16 zile · comentarii (53)

A intrat în a doua săptămână de vizionare filmul „Dumbo“, în regia iconicului Tim Burton, remake-ul live-action al animaţiei Disney din 1941, despre un elefant haios şi năpăstuit, despărţit şi aflat în căutarea mamei sale (topos al mai tuturor poveştilor cu animale, gen „Fram” sau „Ursul“), şi prietenia sa cu doi copii, frate şi soră. Circul din acest film este însă unul aseptic, marca Disney, departe de marile filme dedicate acestui subiect.

acum 16 zile · comentarii (1)

Motto: „Între noi să fie numai adevărul”(Johann Wolfgang Goethe)Sute de mii de români, de toate generaţiile şi de toate profesiile, de la miniştri la muncitori, de la ofiţeri şi medici, la plugari şi preoţi, bătrâni şi copii, femei şi bărbaţi, au fost ucişi fără cruţare şi fără discernământ.

acum 17 zile · comentarii (13)

Patru din zece copii trăiesc în sărăcie. Aceasta este România, ţara în care aproape jumătate dintre copiii ei nu cunosc viaţa decât ca pe un lung şir de lipsuri. Lipsă de hrană, lipsă de apă curentă sau electricitate, lipsă de căldură, lipsă de îmbrăcăminte şi încălţăminte, lipsa copilăriei. Lipsa educaţiei şi lipsa unui orizont mai bun.

acum 14 zile · comentarii (23)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 6 ani · comentarii (3)
Postari Recente