Păcatele şi obsesiile baronesei PSD Olguţa Vasilescu. Fosta protejată a lui Vadim avea vedenii cu maşini SRI pitite sub ferestrele Primăriei Craiova

Păcatele şi obsesiile baronesei PSD Olguţa Vasilescu. Fosta protejată a lui Vadim avea vedenii cu maşini SRI pitite sub ferestrele Primăriei Craiova

Lia Olguţa Vasilescua  fost reţinută de procurorii DNA

Primarul oraşului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (PSD), a fost reţinut miercuri, 20 martie, de procurorii DNA, pentru 24 de ore. Edilul este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă, în iunie 2012, primar al Craiovei din partea USL, ea fiind membru al PSD. În martie 2013 a candidat singură pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova şi a fost aleasă după ce în favorarea ei s-au pronunţat public mai mulţi lideri ai partidului, precum Victor Ponta şi Valeriu Zgonea.
 
Lia Olguţa Vasilescu a câştigat primăria Craiova în faţa lui Antonie Solomon, fostul primar, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Imediat după ce a câştigat fotolilul de edil, Lia Olguţa Vasilescu a intrat în conflict cu Adrian Mititelu. Olguţa a vrut să preia echipa de fotbal la primărie, însă Mititelu a refuzat categoric această propunere. La scurt timp, Olguţa l-a evacuat pe Mititelu şi echipa de pe stadionul municipal. Poliţiştii comunitari i-au scos în stradă lucrurile lui Mititelu din birourile de la stadion.
 
Lia Olguţa Vasilescu s-a făcut remarcată şi în cadrul unor emisiuni de televiziune, când ataca guvernarea PDL sau PSD. Actualul edil al Craiovei şi-a făcut şcoala politică în Partidul România Mare, fiind una dintre protejatele răposatului Vadim Tudor. Lia Olguţa Vasilescua  fost aleasă deputat de două ori pe listele PRM, însă în anul 2008 l-a trădat pe Vadim Tudor şi a intrat în PSD.

James Bond la geamul primăriei

Lia Olguţa Vasilescu susţinea sus şi tare, în urmă cu trei ani, că lângă primăria pe care o conduce a fost găsită o maşină a SRI dotată cu tehnică de filaj. 
„E prea frumos să ţin pentru mine... Astăzi RAT Craiova şi Poliţia Locală au ridicat o maşină parcată ilegal, în faţa primăriei, sub fereastra mea. Şi... Era tixită (ticsită - n.r.) de tehnică de ascultare... Măi, băieţi, măi... Nu v-am spus că am cameră de luat vederi în birou? Vă dau eu caseta... Aşa cevaaaaaa?“, a scris pe pagina personală de Facebook.
 
În replică, reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii susţin că maşina ridicată din faţa Primăriei Craiova, în care s-ar fi găsit tehnică de filaj, aparţine primarului din comuna doljeană Castranova. „Maşina despre care vorbeşte doamna primar nu aparţine SRI. E regretabil că se încearcă atragerea SRI în acest subiect. Maşina ridicată, o Skoda Octavia, aparţine primarului din Castranova, judeţul Dolj, Dumitru Măceşanu“, a declarat Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

Acuzată de plagiat

Lia Olguţa Vasilescu a trecut printr-un alt scandal în anul 2014. Edilul Craiovei a fost acuzat de plagiat, însă a declarat că teza de doctorat este 100% autentică. „Am primit referatul de „plagiat“, semnat de o persoana, nu de două cum prevăd normele şi de un comic total. Se insistă pe faptul că am plagiat un întreg capitol de pe internet, deşi am demonstrat în faţa presei că sursa de pe internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu şi pe paragrafe „preluate“ din Pareto. Lucrarea fiind, evident, despre Pareto. Ca şi cum, dacă scrii un comentariu la „Doina“, nu ai voie să citezi versuri, că îl plagiezi pe Eminescu. În plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, că nu l-am menţionat în bibliografie pe Pio Rajna, în condiţiile în care l-am amintit în lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleaşi cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. Nici nu aveam ce, că persoana nu era sociolog, ci doar vedetă a vremii. Concluzia: fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadită rau. De cercurile politice ale vremurilor noastre. Daca eu vă spun ca va fi festival... Mai studiaţi copii, poate mai invăţaţi şi voi câte ceva”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.  
 
Lia Olguţa Vasilescu a promis adăposturi pentru 5.000 de câini comunitari, 20.000 de noi locuri de muncă în Craiova, 4.000 de locuinţe în patru ani, dar şi apă, canalizare şi asfalt în toate zonele din oraş şi renaşterea fotbalului românesc.
 

De ce este acuzată

Actualul primar al Craiovei a fost reţinut de procurorii DNA pentru patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani.
 
Procurorii DNA au mai dispus în cazul lui Radu Preda, city managerul oraşului, dar şi împotriva lui Daniela Elena Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Procuorii DNA au stabilit că în anul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu , personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. 
„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, se arată în comunicatul DNA.
Lia Olguţa Vasilescu a fost denunţată la DNA de un om de afaceri din Craiova, care este rudă cu unul dintre contracandidaţii edilului. Procurorii DNA au mai stabilit că în anul 2014, Lia Olguţa Vasilescu a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
 
„Inculpata Vasilescu Lia Olguţa, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova. 
 
Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor. De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016“ se mai arată în comunicatul DNA.
 
Viceprimarul Craiovei, Dan Daşoveanu, a declarat că nu ştia că Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută de DNA. „Eu sunt în control în Bariera Vâlcii la lucrări. Dumneavoastră sunteţi prima persoană care mi-a spus acest lucru. Nu ştiam că a fost reţinută“, a spus Daşoveanu.   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările