Operaţii amânate la cel mai mare spital din Oltenia: „Noi aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să ne spună ce să facem cu dezinfectantele Hexi Pharma“

Operaţii amânate la cel mai mare spital din Oltenia: „Noi aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să ne spună ce să facem cu dezinfectantele Hexi Pharma“

Operaţiile au fost sistate la Spitalul Judeţean din Craiova

Conducerea Spitalului Judeţean din Craiova a hotărât amânarea operaţiilor care nu sunt urgent. Bogdan Fănuţă, managerul unităţii spitaliceşti, a precizat că aşteaptă o recomandare de la Ministerul Sănătăţii pentru a şti ce să facă în privinţa dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Două spitale din judeţul Dolj figurează pe lista cu probe de sanitaţie neconforme, listă publicată pe data de 6 mai de Ministerul Sănătăţii, după ce, înainte de Paşte, s-au efectuat teste în toate spitalele care folosesc produse furnizate de Hexi Pharma.
 
„Am stabilit că nu se mai operează decât strict urgenţe. Restul cazurilor pleacă acasă. Se folosesc dezinfectanţi, printre care şi Hexi Pharma. Medicul, când se spală pe mâini înainte de operaţie, se spală cu săpun Hexi Pharma, apa este sterilă, iar la sfârşit foloseşte un dezinfectant de la altă firmă. Noi aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să ne spună ce să facem cu dezinfectantele Hexi Pharma şi, în aceeaşi ordine de idei, dacă şi când putem achiziţiona noi dezinfectante“, a Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: