Oltenii şi loteria bonurilor fiscale: „Am crezut că este un fel de FNI şi rămân fără bani. Nu cred că o să câştige cineva premiul“

Oltenii şi loteria bonurilor fiscale: „Am crezut că este un fel de FNI şi rămân fără bani. Nu cred că o să câştige cineva premiul“

Sătencele din Pieleşti nu vor mai pune bonurile fiscale pe foc şi le vor păstra cu speranţa la premiul cel mare al Loteriei FOTO Andreea Mitrache

Loteria bonurilor fiscale poate transforma orice bon emis în România într-un loz câştigător. Oltenii din comuna doljeană Pieleşti au recunoscut că nu au aflat prea multe despre această loterie. După ce li s-a explicat, unii au mărturisit că visează să câştige cât să-şi schimbe vieţile. Alţii s-au arătat însă neîncrezători în sistemul de extragere a cîştigătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii comunei Pieleşti devin brusc interesaţi de „Loteria bonurilor fiscale“ în momentul în care află că în joc este pus un premiu mare. „Eu am aruncat toate bonurile pe care le-am primit de la magazin. Nu ştiam că pot să câştig bani dacă adun astfel de hârtiuţe. De acum înainte, o să le pun bine pe toate. Poate la bătrâneţe mă îmbogăţesc şi trăiesc pe picior mare. Eu am crezut că loteria bonurilor fiscale este un fel de FNI şi rămân fără bani. Nu vreau să mă bag eu în astfel de chestii, dar dacă statul vrea să îmi dea bani sunt bineveniţi. O să adun de la toţi vecinii mei astfel de bonuri. Nu am nimic de pierdut. Eu am o pensie mică şi abia reuşesc să mă întreţin în fiecare lună. Dacă stau bine să mă gândesc fiecare om cu norocul lui. Nu se ştie niciodată cum răsare soarele şi pe strada mea. Şansele de  câştig sunt mai mari ca 6 din 49“, a spus Ioana Toma, din Pieleşti.

„Bonurile sunt bune de pus pe foc“

Oltenii s-au strâns repede pe uliţa din localitate pentru a dezbate subiectul zilei: „Loteria bonurilor fiscale“. Unii cred că statul nu o să dea niciodată bani românilor doar pentru că păstrează toate bonurile fiscale. „Eu nu am auzit niciodată de aşa ceva. Statul nu ne dă niciodată nimic gratis. Nu cred că o să câştige cineva premiul respectiv. Bonurile sunt bune de pus pe foc. Eu asta fac cu ele. Nu am de gând să adun mii de hârtii degeaba. Dacă nu câştig îmi fac sânge rău şi mă enervez. Mai bine sărac şi cinstit. Nu aţi văzut că cine are bani încalcă legea? Noi suntem oameni cinstiţi, iar dacă nu muncim este vai de capul nostru. M-am săturat de poveşti de adormit copiii“, a spus Ion Casangiu.

Loteria bonurilor fiscale, organizată lunar

Loteria bonurilor fiscale va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători, şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic. „Eu am văzut ceva la televizor pe tema acestui subiect, dar nu am înţeles mare lucru. Chiar nu îmi dau seama cum va fi desemnat câştigătorul. Vreau să pun eu mâna pe bani. Am de făcut prin curte multe investiţii. Este frumos să visezi. Ce casă mare ar răsări aici în Pieleşti! Nu vreau să îmi fac mari speranţe. O să adun ceva bonuri. Sper să am noroc. Loteria bonurilor fiscale este un fel de Loto. Poate aşa o să scăpăm şi de cei care fac evaziune fiscală în România. Eu cred că nici patronii care au afaceri în marile oraşe nu dau bonuri la fiecare client. Acolo este marea problemă“, a precizat Constantin Ciucă.   

În momentul în care au aflat că prima extragere, ocazională, va fi organizată pe 13 aprilie, chiar a doua zi de Paşte, oltenii şi-au dat seama că mai au timp să strângă bonurile fiscale. „O să cer la magazine bon de fiecare dată. Le pun acasă într-un loc sigur şi aştept extragerea. Nu ştiu mare lucru legat de acest subiect, dar dacă statul ne oferă bani pentru nişte hârtii este bine. Până la urmă nu ne cer de mâncare. Trebuie doar să le păstrăm. O să îi spun soţiei să fie atentă şi să nu îmi arunce bonurile la gunoi“,  a încheiat un localnic din comuna doljeană Pieleşti cu privire la loteria bonurilor fiscale.

Mai citeşte şi:

Cum putem câştiga la Loteria Bonurilor Fiscale

Cum poate fi fraudată loteria bonurilor fiscale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările