Oferta unui preot din Craiova pentru enoriaşi: acatist gratis dacă achiţi taxa la biserică. Răspunsul oamenilor: „Chiar n-o să plătesc nici măcar 1 leu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Craiova le oferă enoriaşilor o promoţie: plătesc contribuţia şi primesc bonus un acatist pentru sănătatea şi binele familiei. Oamenii nu sunt de acord cu metoda părintelui şi susţin că nu vor achita nici măcar un leu.

Preotul Marius Neacşu le-a trimis enoriaşilor acasă câte o înştiinţare prin care le-a adus la cunoştinţă că anul acesta dacă vor plăti contribuţia la biserică vor primi bonus şi un acatist.

Părintele recunoaşte că el, ca şi enoroaş la parohia de care aparţine nu plăteşte această contribuţie pentru că este preot, însă consideră că nu a greşit.

„Este o aducere la cunoştiinţă enoriaşilor despre ce pot şi ei să beneficieze din partea bisericii de care aparţin. Taxa este legală şi nu este obligatorie. Oamenii au primit acasă câte un fluturaş prin care le-a fost adus la cunoştinţă faptul că anul acesta contribuţia la biserică este 50 de lei. Eu nu am plătit contribuţia la parohia de care aparţin în condiţiile în care între noi colegii ar fi absurd acest lucru“, a spus Preotul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul“.

image

Oamenii susţin că nu vor plăti nici măcar un leu la biserică Foto: indiscret.ro

Reprezentanţii Mitropoliei au precizat că fluturaşele împărţite de preotul Marius Neacşu vor fi retrase.  „O să dezbatem şi noi să vedem despre ce este vorba. A mai avut iniţiativa asta acum câtva timp, dar aum trebuie să vedem care a fost problema sau care a  fost conjunctura. O să înaintăm părintelui rugămintea de a remedia această problemă“, a precizat Ioniţă Apostoloache, purtătorul de cuvânt din cadrul Mitropoliei Oltenia.

image

Preotul susţine că nu a făcut nimic ilegal

Oamenii sunt revoltaţi şi susţin că această taxa nu este obligatorie. „Este ofertă anul acesta: 50 de lei şi un acatist bonus. Chiar nu o să plătesc nici măcar un leu la biserică. Nimeni nu ştie unde se duc banii donaţi de enoriaşi. Am primit acasă o înştiinţare în care scrie negru pe alb că dacă voi plăti contribuţia la biserică o să primesc bonus un acatis. Chiar nu mă interesează această ofertă“, a spus o craioveancă.

image

Preotul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul“ a mai declarat că de la începutul anului doar 200 de familii din cele 3.000 au plătit contribuţia la biserică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite