Oamenii care stau peste program la birou plătesc scump cu sănătatea. Cel mai mare pericol: bolile cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii susţin că ne expunem la anumite riscuri în momentul în care alegem să lucrăm peste program la birou. Orele lungi petrecute în faţa calculatorului cresc riscul apariţiei unor boli grave.

Medicii susţin că persoanele care lucrează peste 10 ore într-o zi au un risc mai mai mare de a dezvolta depresii. Orele prelungite în faţa calculatorului pot duce la scurtarea timpului alături de familie, a celui pentru îngrijirea personală şi cauzează probleme de alimentaţie.

„Persoanele care aleg să stea peste program la birou pot avea probleme asociate bolilor cardiovasculare: dureri în piept, infarct miocardic, atacuri de cord sau hipertensiune arterială. Din păcate, unii angajaţi aleg să muncească ore suplimentare chiar dacă sunt bolnavi. Este important să vă concentraţi asupra consumului de alimente sănătoase: peşte, carne slabă şi multe fructe şi legume, dar să şi înţelegeţi că este la fel de importantă şi odihna şi relaxarea. Un volum de muncă mare, relaţiile cu colegii, sarcinile interminabile, şi deplasările aproape zilnice ne pot afecta starea de sănătate”, a declarat medicul Iustina Stancu.

Ce probleme pot apărea dacă lucrăm peste program:

- Orele îndelungate de lucru vor scurta întotdeauna orele de somn. Este important ca măcar în weekend să profitaţi de timpul liber şi să încercaţi să vă relaxaţi. Trebuie să aveţi un program bine stabilit şi să nu modificaţi prea mult ora de culcare-trezire. 

- Problemele cardiovasculare apar la persoanele care lucrează excesiv. Unii angajaţi aleg să muncească chiar dacă sunt bolnavi, iar astfel pot apărea atacurile de cord.

- Stresul la locul de muncă solicită organismul şi poate creşte tensiunea arterială. Pot apărea diverse probleme de sănătate din această cauză: obezitate, probleme ale pielii sau hipertensiune.

- Persoanele care stau mai multe de 8 ore în faţa calculatorului la locul de muncă se confruntă cu diferite simptome: dureri de cap, ochi uscaţi sau vedere înceţoşată.

- Orele suplimentare la locul de muncă pot duce uneori la un declin metal sua chiar demenţă. Este important întotdeauna să existe un echilibru în viaţă şi să încercaţi să evitaţi excesele.

Medicii au mai precizat că în urma unui studiu realizat de cercetătorii americani s-a stabilit că persoanele care lucrează 46 de ore suplimentare pe săptămână au risc crescut de boli cardiovasculare. Acest risc creşte cu 16% în cazul în care apar şi mai multe ore lungi în faţa calculatorului. Putem să ne impunem anumite reguli pe care să le păstrăm cu sfinţenie. 

- Trebuie să stabiliţi trei obiective de rezolvat pentru ziua următoare. Este indicat să faceţi acest lucru cu o zi înainte. După ce le rezolvaţi atunci puteţi trece la lucrurile mai puţin importante.

- Nu uitaţi să faceţi pauze şi lăsaţi-vă timp pentru lucrurile neprevăzute.

- Când face'i un lucru trebuie să vă ocupaţi doar de el. Este important să închideţi în acel moment toate ferestrele deschise care vă pot distrage atenţia.

- Răspundeţi la toate e-mail-uri necitite. Este bine să vă ocupaţi de fiecare mail o singură dată.

- Este important să aveţi ordine pe birou. Toate lucrurile care nu sunt la locul lor cu siguranţă vă vor distrage atenţia. Oridnea din jur o să vă ajute să gândiţi limpede şi să găsiţi imediat lucrurile de care aveţi nevoie.

Mai citeşte şi

Riscurile statului pe scaun un timp îndelungat

Dureri de spate? Cum să stai corect la birou ca să le eviţi

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite