O nouă amânare în procesul privind cumpărarea justiţiei din Craiova pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest. 60.000 de euro a costat libertatea medicului din Timişoara

O nouă amânare în procesul privind cumpărarea justiţiei din Craiova pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest. 60.000 de euro a costat libertatea medicului din Timişoara

Medicul Adrian Cocoană a ucis în anul 2008 un tânăr pe trecerea de pietoni

Interlopul Gigel Roşianu, Bogdan Hristea, Roland Împuşcătoiu, Marian Sandu, Alin Ciprian Huc, dar şi Iasmina Popopici, sunt acuzaţi că au plătit 60.000 de euro pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest. Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul  Adrian Cocoană din Timişoara a ucis în anul 2008 un tânăr pe trecerea de pietoni. A pierdut controlul direcţiei, a acroşat un autoturism, după care a ajuns pe trotuar, unde a lovit două persoane, pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean. Medicul care conducea un bolid de lux (Ferrari) a fugit imediat de la locul acidentului. A fost arestat şi condamnat ulterior la 4 ani de închisoare cu executare.
60.000 de euro eliberarea medicului

Anchetatorii au stabilit că Iasmina Popovici prietena lui Adrian Cocoană a plătit suma de 60.000 de euro pentru eliberarea din arest a medicului din Timişoara, iar cu ajutorul unui cunoscut interlop din Craiova a reuşit să fie eliberat. Procurorii au stabilit exact care a fost traseul banilor şi au trimis în judecată şase persoane pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost înregsitrat pe rol la Tribunalul Dolj, iar instanţa a amânat procesul pentru data de 5 martie 2018 şi a cerut întocmirea unui raport de expertiză.

 „În cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Roşianu Gigel a pretins de la Popovici Iasmina, direct şi prin intermediul inculpaţilor Hristea Bogdan, zis «Bogdă», Sandu Marian, zis «Fibră», cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, dar şi prin intermediul altor persoane rămase neidentificate, suma de 50.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Craiova şi a celor din cadrul Tribunalului Dolj şi contra sumei de 35.000 de euro din totalul solicitat, să-i determine pe aceştia ca, la următorul termen, să dispună punerea în libertate a lui (…). La rândul lor, inculpaţii Hristea Bogdan, zis „Bogdă“, Sandu Marian, zis „Fibră“, au adăugat la suma de 50.000 de euro valoarea de 10.000 de euro, pe care au pretins-o de la aceeaşi cumpărătoare de influenţă pentru ei, atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, pentru că prin influenţa pe care o aveau asupra lui Roşianu Gigel şi, implicit, asupra magistraţilor din Craiova, îi puteau determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a lui (…), ceea ce s-a şi întâmplat prin decizia penală nr. (…)13.12.2008 pronunţată în dosarul nr. (…)/2008 de Tribunalul Dolj, ce a admis recursul inculpatului şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea“, au reţinut procurorii DNA  din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei.     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările