O fostă angajată a Poştei, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Funcţionara a furat 100.000 de lei din pensiile bătrânilor

O fostă angajată a Poştei, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Funcţionara a furat 100.000 de lei din pensiile bătrânilor

Fosta angajată a Poştei a fost condamnată la închisoare cu suspendare Foto: Arhiva

23 de pensionari din comuna doljeană Catane au reclamat în urmă cu patru ani la poliţie faptul că le-au dispărut banii din contul deschis la Bancpost.

Oamenii legii au depistat că banii au fost retraşi din cont de către o fostă angajată a Poştei. Maria Goicea în perioada 2009-2012 nu a înregistrat în jurnalele de operaţiuni situaţia operaţiunilor efectuate în carnetele de economii Bancpost ale mai multor deponenţi din comuna Catane, iar astfel a reuşit să fure suma de 100.000 de lei. 
 
Fosta angajată a Poştei a fost trimisă în judecată pentru  fals intelectual în formă continuată, uz de fals şi delapidare. „Ne-a furat agoniseala de o viaţă şi a fugit în lume. Noi am rămas fără absolut nimic, iar doamna Maria trăieşte pe picior mare din banii furaţi de la noi. Este corect aşa ceva? Ea ne-a sfătuit să îi punem la termen. A trăit bine din pensiile noastre“, a povestit unul dintre păgubiţi.
 
Şi-a recunoscut fapta
 
Maria Goicea şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei. Magistraţii Judecătoriei Băileşti au condamnat-o pe fost angajată a Poştei al trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
 
instanţa a mai dispus ca Maria Goicea  să achite suma de 94.589 de lei către Compania Naţională Poşta Română SA şi a lăsat nesoluţionate acţiunile formulate de patru pensionari păgubiţi de inculpată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările