O fetiţă de origine română care locuia cu părinţii în Italia a murit înecată. Ce au făcut câinii micuţei tot timpul slujbei de înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţa Greta locuia împreună cu părinţii săi în localitatea Foligno din centrul Italiei şi s-a înecat în piscina unei vile abandonate într-un moment de neatenţie al părinţilor români. Lângă trupul neînsufleţit al copilei, carabinierii au găsit doi câini Labrador care încercaseră să-şi scoată micuţa stăpână din apă.

Tragedia s-a petrecut pe data de 12 mai, când Greta se juca împreună cu câinii săi în curtea casei. Într-un moment de neatenţie al părinţilor români, fetiţa a ieşit pe poartă. Mama Gretei a sesizat după doar câteva minute dispariţia fetiţei, a căutat-o prin jurul casei, iar când a văzut că este de negăsit a anunţat imediat autorităţile.

Zeci de carabinieri, pompieri şi poliţişti au început căutările. Aceştia  au folosit câini pregătiţi pentru astfel de situaţii, dar şi un elicopter cu care s-a survolat minute-n şir întreaga zonă.

După 3 ore, micuţa Greta a fost găsită în piscina unei vile abandonate, la o distanţă de aproximativ 1 kilometru şi jumătate de casă. Lângă ea, în apă, stăteau nemişcaţi cei doi câini Labrador ai familiei. Medicii au încercat minute-n şir resuscitarea copilei, dar toate eforturile au fost în zadar.

Imagine indisponibilă

Înmormântarea Gretei a fost cu adevărat emoţionantă. Peste o sută de oameni au participat la funeralii, printre ei şi Stefano Zuccarini, primarul localităţii italiene. Slujba religioasă a fost oficiată de monseniorul Gualtiero Sigismondi, episcopul din Foligno.

„În faţa unei asemenea tragedii nu există cuvinte care să-i poată consola pe părinţii ei, Cristina şi Ciprian. Vocile noastre nu vor putea niciodată să aline o durere atât de mare. Nu există comparaţie pentru o mamă şi pentru un tată care suferă din cauza morţii unui copil. Dispariţia din această lume a unui copil e mai grea decât propria moarte. În circumstanţe atât de dramatice există spaţiu doar pentru împărtăşirea durerii, pentru o îmbrăţişare silenţioasă. Dar moartea, chiar dacă reuşeşte să distrugă corpul nostru, nu distruge dragostea, nu reuşeşte să lovească mortal dragostea”, a spus monseniorul italian, citat de rgunotizie.it.

Imagine indisponibilă

FOTO rgunotizie.it

Tot timpul slujbei, cei doi câini Labrador nu s-au dezlipit de lângă sicriul copilei, iar părinţii au stat tot timpul împietriţi de durere.

Imagine indisponibilă

FOTO rgunotizie.it

Autorităţile au hotărât ca tradafirii care au stat pe sicriul micuţei să fie plantaţi  pe un câmp din cartierul Pieve Fanonica, lângă o placă comemorativă cu numele fetiţei pe ea. Locul va purta de acum numele „Grădina cu trandafiri a Gretei”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite