O femeie din Dolj a murit după ce o asistentă i-a administrat o injecţie cu Piafen, deşi pacienta i-a spus că este alergică la acest medicament

O femeie din Dolj a murit după ce o asistentă i-a administrat o injecţie cu Piafen, deşi pacienta i-a spus că este alergică la acest medicament

Rudele femii susţin că a decedat din cauza unei injecţii cu Piafen

Otilia Constantin, în vârstă de 67 de ani, din comuna doljeană Cerăt, a murit la două zile după ce a mers să facă o operaţie la picior la spitalul din Segarcea. O asistentă i-a administrat o injecţie cu Piafen, iar femeia era alergică. La scurt timp a intrat în şoc anafilactic şi a decedat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rudele femeii susţin că vor depune plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor împotriva asistentei care le-a omorât mama. „Şi mama, şi eu i-am spus că este alergică la Piafen. Asistenta nu ne-a ascultat şi i-a administrat o fiola de Piafen, iar în câteva minute a decedat. Ea a omorât-o şi trebuie să plătească pentru ce a făcut. S-a dus la spital pe picioarele ei, iar acum am adus-o acasă în sicriu“, a povestit Verona Constantin.

Conducerea Spitalului din Segarcea a declarat că a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Nu trebuia să ăi facă injecţia respectivă dacă ştia că este alergică. Iniţial familia nu a anunţat că este alergică, dar ulterior au anunţat o asistentă despre acest lucru, care a notat în registru. Cadrul medical care a intrat în tura următoare nu s-a uitat în foaia de observaţie “, a spus Doru Golfiţă, directorul Spitalului Segarcea.

Familia femeii a mai precizat că nu este normal să mori din cauza unor cadre medicale care nu îşi fac treaba. „Nu îmi vine să cred că mama mea nu mai este. Când am auzit că a murit, nu mi-a venit să cred. Dimineaţa am vorbit cu ea, iar seara a decedat. Operaţia la picior a fost un succes şi abia aştepta să meargă acasă. O asistentă care nu a luat-o în seamă a omorât-o “, a declarat Valentin Constantin.

Asistenta care i-a administrat femeii de 67 de ani injecţia mortală riscă să i se desfacă contractual de muncă.   
    
        
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările