Noul stadion „Ion Oblemenco“ va fi gata în luna noiembrie. Complexul sportiv va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri

Noul stadion „Ion Oblemenco“ va fi gata în luna noiembrie. Complexul sportiv va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri

Noua arenă sportivă va fi gata în luna noiembrie

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că lucrările la noul stadion „Ion Oblemenco“ vor fi gata pe data de 25 noiembrie.

Noul complex sportiv  va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri, dintre care aproximativ 27.000 vor fi destinate spectatorilor. „Pe 25 noiembrie vrem să avem recepţia la Oblemenco, nu am niciun dubiu că nu va fi aşa. Alăuri de complexul de nataţie de la Otopeni, sunt două obiective prioritare ale Guvernului“, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

În proiect este prevăzută şi o arenă pentru atletism de 5.000 de locuri, precum şi o sală de scrimă.
 
Stadionul „Ion Oblemenco“ a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion "Tineretului" şi a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci dintre echipele de tineret ale României şi Poloniei.

Suma totală a investiţiei se ridică la 50 de milioane de euro, iar sursele de finanţare sunt: 90% de la bugetul de stat şi 10% de la cel local.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările