Noul stadion din Bănie de 30.000 de locuri va fi gata până la sfâşitul anului. Craiova vrea să inaugureze arena de lux cu Real Madrid

Noul stadion din Bănie de 30.000 de locuri va fi gata până la sfâşitul anului. Craiova vrea să inaugureze arena de lux cu Real Madrid

Noul stadion din Craiova va fi gata pâmă la sfârşitul anului

Construcţia noului stadion de fotbal din Craiova care se ridiă pe fostul „Ion Oblemenco“ va fi gata până la sfârşitul anului. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că precizat că suprafaţa de joc va fi gata în februarie-martie 2017.

Noul stadion din Craiova va avea 30.000 de locuri pentru spectatori (inclusiv 624 locuri pentru presă, 222 locuri pentru persoane cu dizabilităţi şi 2.186 locuri VIP), o suprafaţă a terenului de 76.971 mp, suprafaţa construită la sol de 21.720,7 mp şi suprafaţă construită desfăşurată de 41.608,2 mp. „Aşa cum am anunţat, construcţia va fi finalizată la sfârşitul anului, iar suprafaţa de joc va fi gata în februarie - martie 2017, când va fi făcută şi recepţia. Nu este nimic schimbat faţă de ceea ce am anunţat deja. Nu se poate pune gazonul mai repede, având în vedere ca macaralele nu pot fi scoase din mijlocul construcţiei până la finalizarea ei“, a scris Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina personală de Facebook.
 
Lia Olguţa Vasilescu a declarat anul trecut că vrea să inagureze arena de lux din Craiova cu Real Madrid. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 50 de milioane de euro şi este finanţată de Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii.  
 
Noul complex sportiv din Craiova va avea un stadion conceput pentru a putea găzdui competiţii europene şi internaţionale de fotbal şi va putea fi folosit şi pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale sau sociale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările