Primul tunel de vânt din România

Primul tunel de vânt din România

Motorul primului tunel din lume a fost realizat la Electroputere Craiova

Primul tunel de vânt din România te poate ridica la 15 metri în doar câteva secunde, cu ajutorul unui motor care împinge aerul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru tineri lucrează la un proiect, cu o valoare de 9 milioane de euro, care vizează realizarea primului tunel de vânt din România. Are un diametru de 4,5 metri şi arată ca un cilindru din sticlă, iar la bază se află un motor care împinge aerul cu o viteză de 80 de metri pe secundă.
 
„Toate lucrurile se întâmplă într-un mediu controlat. Noi am adus un concept nou. Din punct de vedere al calităţii, în România a fost realizat integral un motor special proiectat pentru a fi tunel de vânt“, a spus Andrei Ion, unul dintre cei implicaţi în proiect, pentru Digi24.
 
Inginerii Electroputere au creat o tehnologie proprie pentru motorul tunelului de vânt folosit la FREELO (motorul este unic şi mult mai eficient decât cele de pe piaţă). În lume exista alte tuneluri de vânt, însă ele folosesc tehnologii diferite, care sunt adaptate pornind de la tehnologii folosite în aviaţie, cercetare sau tuneluri de vânt orizontale şi au, din acest motiv, diferite minusuri.
 
Valoarea totala a investitiei in FREELO se ridica la 9 milioane de euro.
 
Persoanele pasionate de adrenalină pot să şi testeze limitele prin simularea inclusiv a unor căderi libere. Proiectul este unul 100% românesc, iar în curând pasionaţii vor putea practica acest sport şi în ţara noastră.
  
 
citeste totul despre: