Motivul halucinant pentru anularea unui concurs la spitalul condus de fosta soţie a lui Claudiu Manda: s-au înscris prea mulţi candidaţi şi „nu aveau unde intra“

Motivul halucinant pentru anularea unui concurs la spitalul condus de fosta soţie a lui Claudiu Manda: s-au înscris prea mulţi candidaţi şi „nu aveau unde intra“

Adina Turcu, fosta soţie a lui Claudiu Manda, alături de Lia Olguţa Vasilescu FOTO Arhivă

Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova a organizat concurs pentru ocuparea a 18 posturi de asistenţi medicali, infirmiere şi registratori. Ciudat este că doar o singură comisie era desemnată să evalueze candidaţii pentru trei specialităţi diferite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre posturile scoase la concurs, 9 erau pentru asistenţi medicali, 5 pentru infirmiere şi 4 pentru registratori medicali. Astfel, pentru ocuparea celor 18 posturi s-au înscris 123 de candidaţi, iar din acel moment conducerea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova s-a trezit că nu poate organiza concursul întrucât unitatea sanitară dispune de o sală în care pot intra doar 50 de oameni.

„Nu ne-am aşteptat la atâtea înscrieri. Într-un anunţ am inclus şi registratorii, şi infirmierele, şi asistenţii. Ştiţi cum e, costă publicarea în Monitorul Oficial, la ziare… Nu ne aşteptam la atâtea solicitări şi nu avem capacitatea să derulăm concursul. Nu ni s-a întâmplat până acum. Noi nu avem spaţiu să desfăşurăm concurs pentru mai mult de 50 de persoane. În urma analizei dosarelor, Serviciul de Resurse Umane a făcut o sesizare la Comitetul Director pentru închirierea unei săli. Nu puteam închiria sala decât printr-o decizie care să treacă de Consiliul de Administraţie. Aşadar, s-a suspendat pe motivul amânării pentru închiriere de sală. În aulă avem doar 50 de locuri“, a declarat, pentru gds.ro, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, fosta soţie a deputatului Claudiu Manda.

"A fost o bătaie de joc. Ca la noi, la nimeni. Probabil posturile erau cu dedicaţie, altfel nu înţelegem cum puteau să facă astfel de greşeli. Cum să organizeze un concurs, cu o singură comisie, când e vorba de trei specialităţi diferite. Şi să nu ai o sală unde să bagi oamenii", a declarat unul dintre candidaţi.

Managerul spitalului spune că s-a dispus reluarea procedurii pe comisii separate şi pe tematică individualizată, iar concursul se va organiza în luna ianuarie 2020.

Adina Turcu a ieşit în relief în anul 2015 când i-a mulţumit public Liei Olguţa Vasilescu (pe atunci primar al Craiovei) pentru că a făcut investiţii la Spitalul de Boli Infecţioase pe care-l conduce. La vremea respectivă, s-a vorbit mult că fosta soţie a lui Claudiu Manda a fost nevoită să apară alături de iubita bărbatului de care tocmai divorţase, altfel risca să piardă fotoliul de manager.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: